avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociatul unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociatul unic

asociatul unic poate lucra ptr societate daca nu este angajat sau administrator? cum deduce cheltuielile?
Cel mai recent răspuns: yry_radu , utilizator 16:35, 13 Martie 2005
normal ca poate lucra pt. soc, doar este a lui! va plati separat la pensii si sanatate (trebuie facute contracte cu fiecare din ele), dar poate fi si angajatul propriei soc., daca angajeaza o alta persoana cu atributii clare de angajare personal, persoana care il va angaja pe asociatul unic.

Oricum, poti lucra pt. soc. ta proprie, ca doar de aia ti-ai facut-o, nu? Pt. deducere cheltuieli, intreaba un contabil.
Am fost la ITM,am angajat o persoana cu functie de administrator in cadrul societatii cu atributii de angajare personal in vederea angajarii asociatului unic si mi s-a spus ca asociatul unic nu poate fi angajatul propriei societati chiar daca nu mai are atributii de angajare personal si aceste atributii apartin altui angajat.Ce trebuie sa fac ca asociatul unic sa aiba parte de aceleasi beneficii ca orice alt angajat(de exemplu sa obtina un credit bancar ca persoana fizica in mai putin de un an de la data deschiderii societatii)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie asociat unic???? color color as dori sa-mi spuna cineva daca exista o forma legala prin care un asociat unic poate sa scoata ceva bani din firma in afara de dividente

cu mii de multumiri (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un srl neplatitor de tva unde asociat unic si administrator ... marian.grosu marian.grosu Buna ziua, am un SRL neplatitor de TVA unde asociat unic si administrator sunt eu. Nu am angajati. Eu sunt angajat la o alta firma unde si lucrez. Firma o ... (vezi toată discuția)
Administrator srl unic asociat sweetanny sweetanny Buna ziua, Vreau sa fac un srl cu unic asociat in care eu voi fi asociatul unic. Voi numi in statut un administrator unic dar care se afla in alta ... (vezi toată discuția)