avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatie asociat unic????
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatie asociat unic????

as dori sa-mi spuna cineva daca exista o forma legala prin care un asociat unic poate sa scoata ceva bani din firma in afara de dividente

cu mii de multumiri
angajeaza-te la firma ta!
Da, se cheama paradisuri fiscale...
pai nu pot sa ma angajez ca la cam de munca mi se spune ca nu am voie. de ce oare eu nu muncesc al firma? mi se pare cea mai mare timpenie.totusi poate stie cineva care este legea sau metoda prin care ma pot angaja ca eu as fi fericit
cu multumiri
1) Asociatul unic care are calitatea de administrator nu poate sa incheie cu sine insusi contr.munca. In virtutea atributiunilor sale (vezi L.31/1990 - drepturile si obligatiile administratorilor), administratorul poate sa incheie contr.munca. Deci, angajeaza pe cineva si-i da in mod expres (ii deleaga) atributiunea sa dpv al angajarii de personal. Acesta, il angajeaza pe asociatul unic in functia de administrator in propria firma. Deci, din asociat si primitor de dividende, acesta devine salariat si primeste salariul + prime + etc.


2) Solutie propusă de unele ITM-uri : Numeşti un administrator(acte în regulă la notar) cu care îţi faci CIM.Administratorul numit nu trebuie să fie angajat sau alte răspunderi.Doar să-ţi semneze ţie CIM-ul.

nu prea am inteles prima parte a raspunsului dar totusi e o solutie pe care am sa o aplic intr-un fel sau altul
la a doua parte a rasp trebuie doar o simpla hirtie la notar sau mers si la reg com monitor etc. in actele de infiintare eu apar si ca administrator. in cazul acesta care e calea care trebuie sa o urmez?

va multumesc ca incercati sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Gravida cu firma,fara plata asigurarilor in ultimii ani Pavelnina Pavelnina Cum trebuie sa procedeze o gravida care are o firma cu venituri mici,sub salariul minim brut ,fara asigurari medicale platite in ultimii ani,dar care are sotul ... (vezi toată discuția)
Din ce traiesc administratorii? roumanie roumanie Am o intrebare, fiind mai putin cunoscatoare in ale societatilor. Din cate am inteles administratorul unei societati nu mai poate fi angajatul acesteia, si ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intrerupere a activitatii srl pe perioada ccc? longhorn longhorn Buna ziua, Sunt asociat (nu unic) si administrator (neremunerat) in cadrul unui SRL, SRL in cadrul caruia sunt si singura angajata (e vorba de o ... (vezi toată discuția)