avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Idee de afacere --- trebuie contract la notar sau ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Idee de afacere --- trebuie contract la notar sau ajunge o simpla conventie, inscris sub semnatura privata ?

salut la toti!

am o idee de afacere f buna, si vreau sa o prezint unei firme X.
prin aceasta idee a mea, firma X va face multi bani

evident, vreau si eu o oarece compensatie pt ideea mea cea buna, deci va fi necesara o hartie prin care sa mi se recunoasca meritele ideii si firma X sa se poata folosi legal de ideea mea


prin acest act, vreau :
- firma X sa nu imi poata folosi ideea mea fara acordul meu (in caz contrar, daune in valoare de cateva mii de Euro platite mie)
- eu sa nu ma pot duce la alta firma, pana cand firma X nu imi comunica intr-un interval stabilit de comun acord, ca nu este de acord cu ideea (in caz contrar, daune in valoare de cateva mii de Euro platite firmei)
- in caz ca firma X este de acord cu ideea, sa imi achite suma convenita si ei sa se poata apuca de treaba implementand ideea mea in practica si facand bani

trebuie act notariat autentic, sau ajunge o simpla conventie sub semnatura privata ?


iertati-ma daca public unde nu trebuie, nu sunt sigur in ce categorie ar intra intrebarea mea!

daca am publicat gresit, va rog sa o mutati in forumul potrivit!

multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:56, 4 Martie 2013
Domnule, daca negociati cu firma X sa va ofere bani in schimbul unei idei de afaceri ramane cum v-ati inteles cu firma X. Dar s-ar putea sa nu va ofere nimic, de ex. sa refuze orice negocieri pe tema asta, iar daca firma zice acum trei luni un functionar al nostru a avut aceeasi idee, pentru care a primit un bonus, cum puteti demonstra ca nu e asa?

Firma X nu poate porni niciun proces contra firmelor Y si Z, deoarece ele sunt libere sa aplice ce idei de afaceri vor muschii lor. Asa ca firma X nu poate asigura niciun fel de monopol sau drepturi asupra ideii de afaceri pe care i-o oferiti si in acest caz s-ar pune intrebarea daca merita sa arunce banii pe o idee de afaceri.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntarea / rezilierea unui contract de bursa intre o fundatie si un beneficiar pentru un stagiu de practica intr-o firma Teodoraior Teodoraior Buna ziua! Am nevoie sa primesc niste raspunsuri la urmatoarea situatie: Fundatia X si stagiarul Y, in calitate de cursant la fundatia X (denumit ... (vezi toată discuția)
Protejarea unei idei de afacere Axinte Ion Axinte Ion Am o idee de afacere si urmeaza sa ma intalnesc cu niste potentiali investitori. Cum as putea sa o protejez, ca sa nu ajung in situatia in care potentialii ... (vezi toată discuția)
Copierea unei idei de afacere ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. O persoana care are o idee de afacere, ceva nou, idee pe care ar derula-o printr-o PFA deja infiintata si isi prezinta oferta unor eventuali ... (vezi toată discuția)