avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

buna ziua , am si eu o nelamurire daca poate cineva sa imi raspunda , baietelul meu mi-a pus o intrebare cu care ma blocat ,, mami a zis tati ca merge in instanta sa ma ia la el dar eu nu vreau sa merg sa stau de tot decat in vizita''adik el de cate ori o ia o manipuleaza , ce pot sa fac , va rog din suflet astept raspuns :(:(:(
Cel mai recent răspuns: Ghita Carmen , Avocat 20:24, 27 Februarie 2013
Daca el deschide proces nu ramane decat sa va aparati.
Asa cum ati obtinut copilul atunci foarte probabil ca il veti obtine si acum.
Nu cred ca aveti motive serioase sa va speriati si sa nu mai lasati copilul sa mearga la el.
Sa nu fie o manevra din partea lui care sa va faca sa il ajutati in caz de proces.
Parerea mea este ca daca va veti angaja avocat la proces tatal nu va avea sanse reale sa schimbe nimic, cel mult o majorare a programului de vizita, acesta putand fi motivul esential pentru care ar deschide procesul si nu neaparat ca sa va ia copilul desi nu este chiar exclus ca el sa spere asa ceva...
S-a schimbat Codul Civil, asta-i schimbarea. Tatal poate cere autoritate parinteasca comuna, si daca o obtine, doamna va trebui sa obtina aprobarea domnului pentru unele activitati ale baiatului si pentru a iesi din tara cu acesta.
Sa nu ne speriem prea tare. Din cate inteleg baiatul este destul de mare din moment ce sunteti divortata de 10 ani, iar avand peste 10 ani instanta il va intreba in caz de un eventual proces la cine doreste sa stea
Asa-i, este intrebat in privinta domiciliului.
Cat priveste autoritatea parinteasca :(
In ceea ce priveste autoritatea parinteasca comuna e necesar sa existe motive temeinice sa nu se acorde. Regula este aceea a autoritatii comune a parintilor, deci ca sa va revina doar dvs custodia minorului trebuie sa existe fapte grave pe care sa le fi facut celalalt parinte. Sigur ca conform art 264 Cod Civil va fi ascultat minorul de judecator, eventual in prezenta unui psiholog. El va putea sa isi exprime parerea asupra stabilirii locuintei. Daca are peste 14 ani va avea greutate ce spune el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna mihaelamaria29 mihaelamaria29 Buna ziua! Suntem divortati de 4 ani si avem un baietel de 5 ani jumate care locuieste cu mine adica la mama( are domiciliu la mine) in urma divortului legea ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Divort, custodia copilului si ordin de protectie annamaria1993 annamaria1993 buna, am si eu cateva intrebari in legatura cu divortul si cu custodia copilului. as dori sa stiu daca in urma divortului pot avea custodia numai eu. am un ... (vezi toată discuția)