avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua! Suntem divortati de 4 ani si avem un baietel de 5 ani jumate care locuieste cu mine adica la mama( are domiciliu la mine) in urma divortului legea in temeiul art.42 Codul familiei, cu acordul pariintilor, incredinteaza mamei cresterea si educarea minorului iar istanta ia act ca reclamantul renunta la capatul de cerere privind legaturile personale cu minorul, aceasta hotarare a fost pronuntata pe 18.05.2011 mentionez ca am hotarat impreuna sa vina o data pe saptama sa vada baiatul, dupa o perioada de cateva luni nu am putut sa ne intelegem in privinta programului el m-a dat in judecata pentru program de vizita si istanta i-a acordat in a doua si a patra saptamana din luna de sambata orele 10 pana duminica orele 16, o sapt in vacanta mare si 3 zile de sarbatori Pascale si de Craciun aceasta hatarare este pronuntata in data de 15.11.2011.Timp de 4 ani nu am avut probleme si copilul a fost lasat sa mearga la tatal dupa programul stabilit asta pana cum cateva zile cand fostul meu sot m-a amenintat ca ma va chema in istanta pentru custodie comuna. Intrebarea mea este daca eu nu sunt de acord el poate castiga custodia comuna si daca el poate obtina aceasta custodie tinand cont ca legea pt custodie comuna a fost data in octombrie 2011 iar noi avem o hotarare pt program de vizita pronuntat in data de 15.11.2011. Multumesc

Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 15:25, 27 Mai 2015
Da, tatal are sanse mari sa obtina custodie comuna.
Incercati sa nu deschida proces deoarece nu este in interesul dvs.
in ce sens v-a amenintat?
Buna ziua. Ramane de stabilit ce isi doreste de fapt tatal, de ce este nemultumit de situatia actuala si ce crede ca obtine prin o hot jud referitoare la exercitarea autoritatii parintesti in comun. Nu stiu la ce se refera dl avocat cand spune ca nu este in interesul dvs. Singura diferenta intre hot jud de "incredintare" si o hot jud de "custodie comuna" este ca veti avea nevoie de acordul lui daca doriti sa iesiti cu baiatul din tara si el la fel.
Iulia-Cristina, tocmai acea mică deosebire face diferenţa de interes :)
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
Martonze, utilizator
Dupa parerea mea, custodia comuna nu schimba cu mult situatia actuala. Intr-adevar, ar ramane de discutat cu privire la acordul de iesire cu baiatul din tara. Dar da, poate obtine custodia comuna. Nu e neaparat de dorit un nou litigiu.
si doar ca pura curiozitate: la doar un an si jumatate cat avea baietelul in 2011, fostul sot a primit programul indicat de dvs mai sus?

Alte discuții în legătură

Model cerere vizitare minor andreiionel andreiionel Am custodie comuna cu sotia mea si m-am inteles verbal sa vad baiatul la doua spatamani. De la o vreme il vad rar si numai la ce ore vrea ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva minor Loredanasava Loredanasava Buna seara. Sunt mama unui baietel de aprox. 11 luni. Nu sunt casatorita cu tatal acestuia iar copilasul locuieste impreuna cu mine, la adresa la care ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Dudumaya Dudumaya Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)