avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva minor

Buna seara. Sunt mama unui baietel de aprox. 11 luni. Nu sunt casatorita cu tatal acestuia iar copilasul locuieste impreuna cu mine, la adresa la care domiciliez. Ma aflu intr-o situatie dificila.
De la inceputul sarcinii si pana in momentul de fata, tatal copilului nu a avut un loc de munca stabil, in proportie de 90%, toate cheltuielile aferente sarcinii ( analize, medicamentatie, multe internari), cresterii si ingrijirii copilului, au fost suportate de catre mine ( fapt care poate fi dovedit cu extrasul de cont bancar). Cele 10% ramase au fost suportate de catre tata, dar cu bani imprumutati de la familia lui. As vrea sa mentionez ca de la aflarea vestii ca sunt gravida, am vrut sa imi asum acest copil in totalitate si nu l-am obligat nicio secunda sa contribuie in orice fel. La insistentele lui, am convenit ca ar fi mai bine ca acest copil sa traiasca si sa se bucure de ambii lui parinti. Avand in vedere acestea, consider ca un parinte care doreste sa se implice in viata copilului lui, are drepturi, dar si obligatii. Obligatii care nu au fost satisfacute deloc. am avut multe certuri pe tema aceasta si l-am implorat de atatea ori sa faca un efort si sa contribuie. Nu mi-ar fi fost deloc greu sa ma sustin pe mine si pe copil din indemnizatie , insa faptul ca l-am sustinut financiar si pe tatal lui, m-a dat peste cap.
Marea problema si sursa a neintelegerilor noastre este consumul de alcool si cannabis al tatalui, de care am aflat dupa ce am ramas gravida si cu care nu am fost de acord nicio secunda. Cu toate acestea, acesta a continuat, in ciuda multor discutii pe aceasta tema, sa alimenteze aceste vicii. Nu a contat ca s-a urcat baut si drogat la volan, ca a facut asta in casa cu cel mic sau ca aceste doua vicii i-au provocat accese de furie necontrolabile. Am primit amenintari verbale, s-a ridicat mana sau pumnul asupra mea si am primit imbranceli. I-am acordat zeci de sanse, si chiar si in perioadele in care am fost separati, a avut dreptul oricand si oricat sa vina sa isi viziteze baiatul.
In momentul acesta nu ma mai simt in siguranta in preajma lui. Sunt absolut disperata, speriata si cu groaza ma gandesc ca in cazul in care ar obtine custodie comuna, copilul meu nu ar fi in siguranta, singur, cu el. Simt ca disper cand ma gandesc ca ar trebuii sa imi las copilul sa plece cu el in conditiile in care el este mereu nauc de la droguri si alcool.
Nu stiu ce pasi trebuie sa urmez, nu stiu ce dovezi care sa fie admise de instante trebuie sa strang pentru a obtine custodia exclusiva. Va implor sa ma ajutati. Sub nicio forma nu vreau sa il exclud din viata copilului insa vreau ca ei sa petreaca timp impreuna, in prezenta mea, supravegheati.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
Loredanasava, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:00, 8 Iulie 2020
Problema nu e custodia, adică autoritatea părintească, comună sau exclusivă, ci programul de relaţii personale pe care tatăl îl va primi, fără nici un dubiu, trebuie doar să-l ceară. Program de vizită primeşte oricare părinte, indiferent de forma de autoritate.
Aţi afirmat că a urcat băut şi drogat la volan-aveţi dovadă de suspendare permis, condamnare sau amendă penală pentru asta?Dacă nu aveţi, sunt doar vorbe.
Viciile de care vorbiţi trebuiesc dovedite cu probe indubitabile: internare la dezalcoolizare , internare pentru droguri; ameninţările le puteţi proba cu martori şi apeluri la 112 când vă ameninţă şi plângeri penale pentru ameninţare, faceţi şi înregistrări audio-video.
În rest, faptul că nu contribuie la creşterea copilului - de fapt el este al doilea copil al dvs., dar scăpat de sub control - nu contează în ţara asta, contează doar programul de vizită.
Va multumesc mult pentru raspuns ! Referitor la probe, in cazul in care ar fi oprit de politie si i s-ar intocmi dosar pentru consum de stupefiante si alcool, acesta ar reprezenta o dovada? Dar o discutie cu un psiholog despre problemele acestea? Ar putea fi psihologul citat si luata in considerare opinia acestuia?
As vrea sa mentionez din nou ca sunt de acord, mai mult de atat, insist ca tatal sa aiba program de vizitare si sa isi petreaca timpul cu baiatul, insa sub supravegherea mea.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
Loredanasava, utilizator
Documentul de la Poliţie e o dovadă bună. Cine a vorbit cu psihologul, dvs.sau partenerul? În general, discuţiile cu psihologul sunt confidenţiale şi psihologul nu are voie să destăinuie secretele pacientului. Dacă a vorbit cu dvs., e interpretabil, plus că nimănui nu-i convine să meargă martor la proces. Trebuie să aveţi documente, de ex. recomandarea psihologului, reţeta, diagnosticul.Apoi puteţi avea martori care l-au văzut în stare euforică.
Când devine furios, sunaţi la 112, ei vor întocmi o fişă de intervenţie, cu constatările lor, şi aceea e o dovadă bună.
Nu vă puteţi limita doar la un act sau la un amrtor, trebuiesc mai multe, care să conducă spre aceeaşi concluzie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate tatal,baut fiind, lua copilul sa doarma la el? anknoel anknoel Buna seara, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care tatal aflat sub influenta alcoolului vrea sa ia copilul la el(mentionez ca avem custodie comuna iar ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizitare lidiaddd lidiaddd Buna ziua, minor nascut in 2009 dintr o relatie de concubinaj !,Tata infractor si angrenat intr o alta relatie.Mama afla adevarul dupa nasterea copilului ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusivă copil Nicolae_1980 Nicolae_1980 Bună ziua ,sunt tatăl unui băiețel de 9 ani,am divorțat acum un an la notar unde am stabilit:custodie comună,domiciliul copilului la mamă,să-i plătesc ... (vezi toată discuția)