avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparea cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparea cu clauza

Buna ziua.
Vreau sa cumpar un apartament de la cineva si sa am grija de persoana respectiva pana cand moare, abia apoi sa intru in posesia apartamentului. Persoana respectiva are o fiica data spre adoptie si vreau sa va intreb sub ce forma pot sa fac acest contract astfel incat sa nu poata fi atacat de mostenitori. Va rog sa imi spuneti si unde se incheie un astfel de contract si care sunt costurile efective. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:13, 25 Februarie 2013
Dati mai multe detalii despre fiica persoanei in cauza. Data spre adoptie inseamna ca aceasta procedura este sau nu finalizata? Este vorba despre o adoptie cu efecte depline?

In principiul veti face un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere la notariat.
fiica a fost data spre adoptie inca de la nastere, adica acum 35-40 ani, deci presupun ca procedura este finalizata. imi puteti spune cat costa actele la notariat? multumesc!
Un asemenea raspuns nu va vom putea oferi, dvs va tb sa mergeti la un notar si sa intrebati. Costul va fi in functie de grila notarilor raportat la locul situarii imobilului, anul constrcuctiei, utiilitati, materialele din care e construit etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grila notar ombladoon ombladoon Buna ziua, As dori sa aflu suma impozitul ce trebuie platit (aproximativ) pentru o donatie(sau act de vanzare cumparare) a unui apartament de 2 camere in ... (vezi toată discuția)
Partaj si intabulare cius22 cius22 Apartamentul in care locuiesc este intabulat pe numele meu si al fostului sot; acesta nu are nici o pretentie la apartament,acesta fiindu-ne oferit de ... (vezi toată discuția)
Desfiere mango mango La varsta de 15 ani am fost infiata. Acum, la 45 de ani, doresc sa ma desfiez. Este posibil acest fapt, tinand cont ca numai unul din parintii naturali mai ... (vezi toată discuția)