Buna tuturor !
Am vandut o masina in decembrie 2010 unui cetatean din Buzau , am primit o parte din bani iar restul de 5000 euro urma sa-i primesc in doua luni .Am facut un contract tip de vanzare cumparare specificand termenul si suma ramasa cu doi martori. I-am dat masina (care era neanmatriculata la data aceea ) cu o dovada de numere rosii care expira in doua saptamani , eu am oprit toate actele masinii si dublura de la cheie. In cateva zile cetateanul m-a sunat sa inscriu masina ca vine cu restul de bani lucru care nu s-a intamplat nici in ziua de azi.
Sunt intr-o situatie delicata pentru ca eu am inscris masina pe numele meu dupa ce am facut actul de vanzare cu el , toate actele sunt la mine inclusiv placutele de inmatriculare ,iar el se foloseste de masina si nu pateste nimic. Am facut si o plangere la procuratura ,si am primit raspunsul ( a facut o fapta urata ..).
Va rog sa ma invatati ce pot sa fac in cazul acesta , mentionez ca eu sunt din alt judet .
Va multumesc mult ! Astept raspuns.
daca rezolutia Parchetului este de neincepere a urmaririi penale si nu ati formulat plangere impotriva acesteia, puteti formula o actiune civila prin care sa il obligati la plata restului de creanta ce o datoreaza catre dvs.
Va multumesc pentru raspuns , dar puteti sa-mi spuneti daca ma duc sa-i iau masina , ma poate acuza cineva de furt ? tinand cont ca eu am inmatriculat-o dupa ce am facut actul de vanzare cumparare si totodata eu sunt din alt judet iar plangerea civila trebuie sa o fac la buzau de unde este cetateanul care i-am vandut masina.
Ar trebui probabil deschis un proces civil dupa ce se vor analiza actele de avocat.
Ar fi bine insa sa mearga avocatul la politie pentru a se informa ce se intampla in cursul cercetarii si care sunt problemele concrete.
Ca sa stiti cum sa actionati trebuie stiuta in mod exact situatia de avocat si de abia apoi va poate informa...ce sa faceti...
Aveti dreptate dar eu trebuie sa caut un avocat din Buzau si nu am idee cum sa-l gasesc pe cel mai potrivit. Oare asa se procedeaza , trebuie sa deschid actiunea in judetul unde are domiciliul paratul sau o pot deschide unde am eu domiciliul ?
Multumesc !