avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nulitatea absoluta sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nulitatea absoluta sentinta

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele aspecte:

1. De cate ori are voie sa amane pronuntarea un judecator? E legala amanarea din 16 noiembrie pana in 19 decembrie?
2. E motiv de nulitate absoluta a sentintei nemotivarea solutiei in 72 de zile? Si inca nu s-a motivat...
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:38, 25 Februarie 2013
Nu poate fi vorba de nulitatea absoluta in acest caz.
nu aveti ce face in aceasta situatie, sentinta ramane in continuare in picioare.
Cele amintite de dvs nu sunt cauze de nulitate a hotararii pronuntate. Judecatorul poate amana pronuntarea cu o zi, 3, 7.

Cat priveste redactarea hotararii, exista un termen de recomandare de 30 de zile de la data pronuntarii, insa nu este prevazuta vreo sanctiune pt nerespectarea acestui termen, iar redactarile trec cu mult peste cele 30 de ziel ajungand si pana la 6 luni.

Formulati o cerere de urgentare a redactarii in atentia presedintelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-timp de redactare si comunicare hotarare ? simina-irina simina-irina in cat timp se elibereaza o sentinta judecatoreasca de la terminarea procesului de divort?va rog sa-mi raspundeti,am terminat divortul dupa spusele avocatei ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am teminat procesul de divort in data de 13.11.2012. As dori sa stiu in cat timp imi vine hotararea de divort si daca pot sa o ridic mai devreme de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)