avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... instructiuni
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

instructiuni

Buna ziua,
as vrea sa ma lamureasca cineva in ceea ce priveste instructiunile proprii de traseu. Cand se fac si in ce conditii?


Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:56, 4 Martie 2013
Ok, am inteles. Ii fac o a doua fisa de instruire cu IIG, ILM, dar aceste "mai multe instructiuni separate" unde le trec la rubrica de instructiuni periodice? Si ce durata minima ar trebui sa aibe, tot 2h?
Instruirea periodica se face la perioade de timp fixate prin instructiunile ssm aprobate de catre angajator.
Se prelucreaza un material sau mai multe, care se mentioneaza in rubrica material de instruire din fisa ssm.
Durata instruirii periodice se fixeaza tot prin instructiunile proprii aprobate de catre angajator. Nu va impiedica nimeni (chiar este obligatoriu) sa faceti o instruire suplimentara, daca este necesara, in urma identificarii de noi riscuri de accidentare si imbolnavire profesionala, a schimbarii traseului de deplasare/ a mijloacelor de transport (sa zicem) intre cele doua obiective, a conditiilor de lucru in unul sau in ambele obiective, etc.
Nu va trebui sa aveti cat mai multe instructiuni separate, ci doar instructiuni ssm separate pentru toate categoriile de lucratori/ meseriile, activitatile desfasurate de catre lucratori, echipamentele de lucru utilizate de catre lucratori, riscurile identificate pentru categoriile de lucratori/ riscurile generale, etc. pentru locul de munca/ postul de lucru respectiv.
Buna ziua,
IPSM si IL trebuie afisate in zona utilajelor?
Si in ce lege scrie?319.
Multumesc,
Pentru a nu amesteca discutiile, este bine ca de fiecare data cand aveti alte nelamuriri, sa deschideti o noua discutie.

Legea nr. 319/ 2006 mentioneaza :
-art. 13 .... angajatorii au urmatoarele obligatii:
-lit.e) sa elaboreze instructiuni proprii ...... tinand seama de particularitatile activitatilor si ale locurilor de munca aflate in responsabilitatea lor.
-art.20 Angajatorul trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul ssm in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru, specifice locului de munca si postului sau.
Afisarea instructiunilor proprii ssm si a instructiunilor de lucru in zona echipamentelor de munca este o practica des uzitata. De regula, se afiseaza in zona echipamentelor de munca, doar manevrele importante, interzicerile, masurile de siguranta care trebuiesc luate pentru caz de avarii, etc.
Materialul de instruire (instructiuni ssm, instructiuni de lucru, fise tehnice de securitate, cartea tehnica a utilajului tradusa in limba romana, scheme de flux tehnologic, etc.) trebuie sa fie permanent la dispozitia lucratorilor. Poate fi sub forma unui biblioraft in tabloul de comanda al instalatiei, la pupitrul de comanda de la locul de munca/ postul de lucru, etc. intr-un loc vizibil, adus la cunostinta tuturor lucratorilor care deservesc locul de munca/ postul de lucru respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! avem urmatorul caz. un angajat foloseste mai multe ... trei6912 trei6912 Buna ziua! Avem urmatorul caz. Un angajat foloseste mai multe trasee de deplasare la si de la locul de munca. Exista un traseu in care duce copii la scoala. ... (vezi toată discuția)
Accident de munca pe traseul locuinta-seviciu virgil64 virgil64 In ce act legislativ se precizeaza ca un accident petrecut pe traseul locuinta- serviciu si inapoi,se poate considera accident de munca ? (vezi toată discuția)
Traseu normal button button Buna ziua. Va rog sa ma ajute cineva cu explicarea urmatoarelor cuvinte. Va rog sa nu introduceti articole etc. Cum trebuie inteles cuvintele [b]traseu normal ... (vezi toată discuția)