avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Gajul vs. Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Gajul vs. Insolventa

Buna seara! Am o creanta aspura unei SC care a intrat in insolventa in 2010. Creanta este garantata cu utilaje de la SC in insolventa (contract de gaj). Creanta mi-a fost recunoscuta si inscrisa in tabelul definitiv al creantelor, ca fiind creanta garantata.
Considerand ca pana acum aceste utilaje nu a fost vandute de lichidatorul pot sa comunic lichidatorul ca considerand ca pana acum datoria nu a fost platita doresc ca aceste utilaje devin de proprietatea mea contravaloarea creanta mea?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:44, 25 Februarie 2013
Verificati daca a fost intocmit, depus si aprobat planul de reorganizare. Conform prevederilor legale creantele se platesc in ordinea prioritatii lor asa cum s-a stabilit in planul de reorganizare. Numai in cazul in care nu se pot achita creantele conform planului dumneavoastra puteti cere utilajele asupra carora aveti un drept de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta ipoteca. folosirea imobilul mihaigiu mihaigiu Am o creanta aspura unei SC care a intrat in insolventa in 2012. Creanta este garantata cu ipoteca imobiliara de rangul I (imobilul este de propri tate ... (vezi toată discuția)
Gajul cu deposedare vs. insolventa Amalia18_bv Amalia18_bv Buna seara! Am o creanta aspura unei SC care a intrat in insolventa. Creanta este garantata (gaj cu deposedare). Creanta mi-a fost recunoscuta si inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Faliment iancu123 iancu123 ce se intampla cu datoriile debitorului intrat in reorganizare, aparute dupa data intrarii firmei in reorganizare?creditorul isi poate inscrie creanta in ... (vezi toată discuția)