avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... RECEPTIE CASA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

RECEPTIE CASA

buna ziua,

am si eu o intrebare....cumnatii mei si-au facut casa,acte in ordine,apoi s-au extins cu mansarda,au facut din nou acte,autorizatie de constructie,urmeaza receptia.Actele sunt pe numele amandorura.Va rog sa-mi tranmiteti daca in momentul in care se va efectua receptia,poate sa apara,binenteles cu acordul celor doi,un al 3-lea propietar,parter pe numele celor doi,iar mansarda pe numele acestuia din urma(momentan fara sa se faca cadastru,intabulare,departajare si acte de vanzare cumparare),intr-un final sa fie 3 propietari la aceasta casa in loc de doi cum apare acum.
Sper ca am fost destul de explicita.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 08:44, 26 Februarie 2013
Actele de proprietate se fac la notar, in baza acceptului de vanzare-cumparare/ donatie, etc.a unei parti din imobil catre un tert.
Receptia unei lucrari de ctii.(extindere, modernizare, etc.) nu poate fi motiv de introducere a unui nou proprietar.
Al treilea poate comanda si plati documentatie d eproiectare, pe numele sau, poate face platile la ctii. executate (e problema acestuia ce face cu banii sai, daca are incredere in proprietari si ulterior se vor intocmi si acte notariale), dar nu vad cum ar putea aparea ca proprietar la o lucrare de receptie, fara acte notariale.
Daca considera ca ulterior se vor intocmi actele notariale, poate participa la receptia lucrarilor (cu acceptul proprietarilor si a constructorului), poate sa isi faca observatiile dorite, etc., dar nu poate semna ca proprietar actul de receptie a lucrarilor.
O a treia persoana poate deveni proprietar al mansardei, insa in acest caz avem de a face cu un condominiu si lucrurile se complica un pic -e nevoie de niste stpatii de folosinta comuna, de un drept real asupra terenului (proprietate asupra unei cnumite cote sau un drept de folosinta), precum si de o cesiune a drepturilor ce rezulta din autorizatie, incheiata la un notar public anterior momentului efectuarii receptiei finale (receptie finala in care va aparea ca si beneficiar doar tertul respectiv). Teoretic se poate, prectic, e mai complicat -dar nu foarte- si necesita mici cunostinte juridice toata aceasta treaba. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie nou (mansarda) fm_2511 fm_2511 Buna Am construit o mansarda (cu banii mei) peste casa parintilor mei care sunt proprietari pe casa si teren. Autorizatia de constructie si restul ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)
Apartament mansarda Nick90 Nick90 Care sunt riscurile din punct de vedere legal atunci cand se cumpara un apartament construit la mansarda unui bloc? Ce acte trebuie sa detina constructorul ... (vezi toată discuția)