avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament mansarda

Care sunt riscurile din punct de vedere legal atunci cand se cumpara un apartament construit la mansarda unui bloc? Ce acte trebuie sa detina constructorul mansardei pentru a fi totul 100% legal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nick90 , utilizator 19:19, 11 Noiembrie 2016
Actul de proprietate al respectivei mansarde.
Dacă mansardarea s-a făcut ulterior dării în folosință a blocului, proprietarul trebuie să aibă procesul verbal de recepție a lucrării, dovada întabulării în Cartea funciară, dar cum fiecare notar are tipicul său, cel mai bine este de mers cu proprietarul la un notar care vă va spune cu siguranță ce acte mai sunt necesare.
Constructorul trebuie sa detina in principal acordul individual notarial dat de fiecare proprietar din imobil,acord prin care fiecare proprietar isi asuma responsabilitatea sa renunute la cota parte ce ii revine din terasa/acoperisul imobilului de locuit in comun
Sunt multe cazuri in care fie nu toti proprietarii isi dau acordul sau nu toti se afla in localitate si prin diferite tertipuri constructorul intocmeste documente ca si cum ar detine acordul tuturor proprietarilor si la un interval sau chiar dupa ani de zile incepe sa fie contestata temeinicia si legalitatea documentelor in baza carora constructorul a edificat mansarda,se ajunge la instanta de judecata
Multumesc frumos pentru raspuns!
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)
Mansarda Viorel65 Viorel65 buna ziua, sunt proprietarul unui apartament la ultimul etaj,iar vecinii dedesubtul meu nu vreau sa participe financiar la acoperirea blocului. Dacă ei nu ... (vezi toată discuția)