avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansarda

buna ziua, sunt proprietarul unui apartament la ultimul etaj,iar vecinii dedesubtul meu nu vreau sa participe financiar la acoperirea blocului. Dacă ei nu vreau,eu vreau,dar doresc mansardarea lui facand acces pentru încă 2 camere. Ce acte și ce pași trebuie urmati pentru a deveni proprietarul unei mansarde la bloc? Vecinii nu au urcat pe bloc de mai bine de 10 ani ,deci nu se folosesc nici ei nici eu,dar la mine începe sa plouă!! La ei nu! Plătesc eu construcția mansardei dar sa știu ca rămân proprietar! Deci va rog sa ma invatati ce pot face? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Viorel65 , utilizator 12:16, 10 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt probleme distincte
1-Terasa blocului este parte comuna a carei intretinere si repartie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari neconditionat de dorinta sau interesele locatarilor
Costurile cu intretinerea si repararea partii comune se repartizeaza tuturor proprietarilor conform cota indiviza
2-Dispozitia in vigoare prevede ca proprietarul nu poate schimba destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
In speta dv ,este procedura complexa care implica acordul individual al tuturor proprietarilor care sa renunute in favoarea dv la cota parte parte comuna terasa
Dupa ce obtineti acordul individual al tuturor proprietarilor trebuie sa realizati proiect tehnic sa solicitati autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Dupa finalizare lucrare se incheie proces verbal receptie finala
Toate documentele se consemneaza in cartea tehnica a constructiei si la cadastru
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masardare in podul unui bloc marianburcea marianburcea Buna ziua Locuiesc in Popesti stau la ultimul etaj ,adica 3 vreau sa masardez podul . Am discuta cu vecini sa reparam acoperisul si mi-au raspuns ca la ei ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)