avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice URGENT DESPRE SUBCONTRACTANTI
Discuție deschisă în Achiziţii publice

URGENT DESPRE SUBCONTRACTANTI

Puteti sa-mi precizati daca se mentioneaza undeva in legislatie faptul ca subcontractantul declarat in cadrul procedurii trebuie in mod obligatoriu sa presteze la preturile din oferta?
Intreb acest lucru intrucat ofertantul declarat castigator unde noi am fost declarati subcontractanti, nu doreste sa incheie un contract cu aceleasi preturi din oferta ci mai mici.
Ce temei legal am in apararea mea.
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 17:18, 25 Februarie 2013
e vorba de o licitatie ?

nu exista nicaieri obligatia sa subcontractezi la pretul stabilit la licitatie. De altfel, de asta 'baietii destepti' folosesc subcontractari - ei fac contracte pe sume mari, subcontracteaza la preturile corecte si pastreaza diferenta fara sa faca nimic.
este vorba de o licitatie

dar nu suntem subcontractanti dupa castigarea licitatiei ci suntem subcontractantii declarati in cadrul procedurii iar practic contractul se incheie in aceleasi conditii ca si contractul mare de achizitie publica si in conformitate cu oferta. ESTE DIFERIT
Dar pentru ca corespondam cam mult pe subiectul acesta doresc sa le prezinte o pratica o prevedere legala ceva mai concret, dar nu gasesc.
Poate totusi cunoaste cineva.
HG 925/2006, Art. 96 - (1) "În cazul în care părţi din contractul de achiziţie publică urmează să se îndeplinească de unul sau mai mulţi subcontractanţi, autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita, la încheierea contractului de achiziţie publică respectiv, prezentarea contractelor încheiate între viitorul contractant şi subcontractanţii nominalizaţi în ofertă. Contractele prezentate trebuie să fie în concordanţă cu oferta şi se vor constitui în anexe la contractul de achiziţie publică".
multumesc
autoritatea publica poate cere contractele dar tu ca subcontractant nu poti sa vezi contractul cu autoritatea publica.

Alte discuții în legătură

Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2006 - introducere subcontractanti pe parcursul derularii contractului alemisa alemisa Buna ziua, Va rog sa ma sprijinuti cu un punct de vedere pe urmatoarea speta: Prin licitatie deschisa s-a atribuit un contract de proiectare si executie ... (vezi toată discuția)
Contract de cooperare = nedeclarare subcontractant ? calin_andrei calin_andrei O societate care participa la o achizitie publica, nu declara nici un fel de subcontractare sau asociere in oferta, castiga astfel contractul, iar apoi face o ... (vezi toată discuția)