Puteti sa-mi precizati daca se mentioneaza undeva in legislatie faptul ca subcontractantul declarat in cadrul procedurii trebuie in mod obligatoriu sa presteze la preturile din oferta?
Intreb acest lucru intrucat ofertantul declarat castigator unde noi am fost declarati subcontractanti, nu doreste sa incheie un contract cu aceleasi preturi din oferta ci mai mici.
Ce temei legal am in apararea mea.
nu exista nicaieri obligatia sa subcontractezi la pretul stabilit la licitatie. De altfel, de asta 'baietii destepti' folosesc subcontractari - ei fac contracte pe sume mari, subcontracteaza la preturile corecte si pastreaza diferenta fara sa faca nimic.
dar nu suntem subcontractanti dupa castigarea licitatiei ci suntem subcontractantii declarati in cadrul procedurii iar practic contractul se incheie in aceleasi conditii ca si contractul mare de achizitie publica si in conformitate cu oferta. ESTE DIFERIT
Dar pentru ca corespondam cam mult pe subiectul acesta doresc sa le prezinte o pratica o prevedere legala ceva mai concret, dar nu gasesc.
Poate totusi cunoaste cineva.
HG 925/2006, Art. 96 - (1) "În cazul în care părţi din contractul de achiziţie publică urmează să se îndeplinească de unul sau mai mulţi subcontractanţi, autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita, la încheierea contractului de achiziţie publică respectiv, prezentarea contractelor încheiate între viitorul contractant şi subcontractanţii nominalizaţi în ofertă. Contractele prezentate trebuie să fie în concordanţă cu oferta şi se vor constitui în anexe la contractul de achiziţie publică".