Daca cineva invoca motivul separarii in fapt pt a divorta (am inteles ca nu mai e nevoie si de alte motive) cum se face dovada separarii? Intreb fiindca sotii se pot separa in fapt locuind sub acelasi acoperis dar in camere separate.In instanta se cer martori care sa confirme acest fapt sau cum?
După cum reiese și din „denumirea” acestui fapt, „separarea în fapt” este... o stare de fapt, care potrivit legii se va putea dovedi cu orice mijloc de probă (inclusiv martori și inclusiv prin interogatoriul la care poate fi chemată partea adversă în vederea recunoașterii).
După părerea mea dovedirea unei separări în fapt a soților care locuiesc sub același acoperiș este destul de dificil de făcut dacă celălalt soț va contesta aceast fapt. Dacă el recunoaște însă, tind să cred că instanța va considera dovedită afirmația soțului reclamant.
:offtopic: ela-emma, toate intrebarile privind un subiect se pun in acelasi topic, nu deschideti mai multe subiecte pe aceeasi tema, ci continuati-le pe cele deschise, multumesc.
Dovezi bunuri comune
pepina
Va rog sa-mi raspundeti cat de repede se poate. Sotul meu divorteaza. Noi nu avem copii. Eu sunt bugetar, iar el are salariul de trei ori mai mare decat al ... (vezi toată discuția)