Am divortat de mai bine de doi ani si in tot acest timp fostul sot a dispus de bunurile comune. O parte din acestea sint ipotecate la banca. Cele care nu au fost sub ipoteca au fost vindute si eu nu am beneficiat de nicio suma de bani. Eu am fost de acord cu vinzarea lor, in speranta ca sumele obtinute vor acoperi multele datorii pe care sotul meu le avea ( de fapt firma lui). Acum au ramas doar doua imobile, ambele ipotecate iar eu am calitate de fidejusor pentru creditele respective cu toate ca nu sint administrator la firma si nici nu am avut vreo legatura vreodata cu aceasta firma. La banca mi-au spus ca nu ma pot scoate din aceasta "calitate" pentru ca nu s-a facut partajul bunurilor. In prezent cele doua imobile sint supuse executarii silite.
Intrebari: Se mai poate face acum partajul, la notariat, de comun acord?
Dupa partaj pot cere bancii sa ma scoata din "calitatea" de fidejusor?
Daca banca refuza, pot cere unui avocat sa ma reprezinte intr-un proces?Exista vreo lege care ma poate scoate din contractul de fidejusiune?
N-o sa va scoata din aceasta " calitate" nici dupa partaj. Dvs ati semnat un contract cu banca, ati garantat impreuna cu sotul cu acele imobile, iar acest lucru nu are legatura cu divortul dvs si partajul.
Daca acele credite nu au fost platite , imobilele se vor vinde. Dvs ca persoana, va puteti indrepta impotriva societatii ( din cate ziceti, degeaba).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Fidejusor bancar
radin
buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron
eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Fidejusor
trikitriki
poate fi fidejusor o persoana fara venituri?
mentionez ca acest fidejusor a fost solicitat de catre banca si este in persoana sotiei care nu realizeaza ... (vezi toată discuția)