Lucrez intr-un hotel si patronul vrea achit un prejudiciu firmei de 2500 lei care nu este din vina mea. Un client a avut extraservicii de aceasta suma si a plecat fara sa achite. El sustine ca este vina mea si ca sa achit eu acea suma.
Vreau sa stiu daca este legal sau nu. Contractul cu el imi expira in 20 de zile incepand cu astazi si nu as mai vrea sa merg la serviciu. Contractul de munca era pe 90 de zile. Nu sunt clauze de reziliere.
Indiferent ce fapta ati fi comis , angajatorul nu va poate retine salariul si nicio o cota parte din acesta fara a avea un totlu executoriu.
In caz contrar, sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta împotriva acestuia.
art.169 C.mun. prevede:
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
....
Poprire salariu
grunwald
Buna,
Poate angajatorul sa-ti puna poprire pe ultimul salariu, pentru ca dupa incetarea contractului de munca cu dansul nu ai predat tinuta de servici ... (vezi toată discuția)