avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire proprietate in Romania de la sot englez
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire proprietate in Romania de la sot englez

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce lege (engleza sau romana) s-ar aplica in urmatorul caz

- Sot englez, domiciliat in Anglia, sotia cu cetatenie dubla- romana, engleza si domiciliul in Romania.

- Sotul lasa sotiei prin testament intocmit la notariat in Romania, partea lui (1/2) dintr-un apartament pe care sotii il detin in comun in Romania

- Unde se dezbate mostenirea: in Anglia sau in Romania?

- S-ar dezbate in Romania daca sotul ar fi rezident in Romania?

Sotul are copii adulti in Anglia dintr-o casatorie anterioara. Conform legii engleze el poate lasa cat si cui vrea prin testament. Copii nu sunt mostenitori rezervatari in sensul in care e inteles in legea romana (nu au dreptul la o anumita parte din mostenire) ci depinde de testator sa hotarasca cum isi imparte averea.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lauraconstantinescu7 , utilizator 21:03, 25 Februarie 2013
Mostenirea se poate dezbate dupa legea romana daca testatorul prevede acest lucru in testament. Daca nu l prevede. Mostenirea urmeaza a fi facuta in Anglia pentru bunurile de acolo conform legii engleze si in Romania conform testamentului lasat de defunct pentru cota parte ce o detinea din imobilul situat in Tara noastra. Insa nu inainte de dezbaterea din Anglia. Certificatul sau dovada dezbaterii mostenirii din Anglia se va apostila si traduce , legaliza , la fel si certificatul de deces sau extrasul din registrul de decese si va veti prezenta cu el impreuna cu celelalte acte de stare civila mostenitori traduse in limba romana si leg alizate la un notar public competent in a dezbate succesiunea , adica de la locul situarii imobilului.
Multumesc pentru raspuns.

Mostenirea din Romania se dezbate conform legii romane sau engleze?

Am auzit ca incepand de anul trecut, legislatia romana ar recunoaste legea unde testatorul a avut domiciliul si ar dezbate mostenirea conform acesteia.

Multumesc anticipat

Pai tocmai asta v am spus mai sus! Adica trebuie sa aveti dovada dezbaterii mostenirii I'm Anglia, adica gen certificat de mostenitor in Romania ...in baza acelui certificat sa l numim asa ...din Anglia se va dezbate si in Romania. De aceea v am spus ca trebuie apostilat, tradus legalizat si ce v am spus mai sus......
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator
Scuze, am inteles gresit initial.

Multumesc pentru lamuriri si intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie dubla- alegerea legii aplicabila mostenirii lauraconstantinescu7 lauraconstantinescu7 Buna ziua Am cetatenie dubla- romana si engleza. Va rog sa ma lamuriti daca si cum as putea alege ca o proprietate pe care o am in Romania sa fie supusa ... (vezi toată discuția)
Testament, vanzare intre soti sau donatie? shebarebecca shebarebecca M-am casatorit cu un cetatean englez si locuim impreuna in Romania. Inainte de casatorie am cumparat impreuna o proprietate, eu am cumparat terenul pe numele ... (vezi toată discuția)
Bunuri in comun sau separate - sot supravietuitor lauraconstantinescu7 lauraconstantinescu7 Subiect: Mostenire sot cetatean englez Buna ziua M-am casatorit cu un cetatean englez, care are doua fete majore din casatoria precedenta. Fosta sotie ... (vezi toată discuția)