avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj

As dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de somaj in urmatoarele conditii: din data de 01.09.2010 pana in data de 30.09.2011 cand am fost concediata am lucrat la o firma cu contract de munca pe durata nedeterminata (8h/zi). La data de 06.10.2011 m-am angajat la alta firma cu contract de munca pe perioada determinata -1 an de zile-pana la data de 06.10.2012. Dupa aceasta data mi s-a modificat durata contractului in nedeterminata. Din data de 01.08.2012 s-a modificat durata muncii de la 8h/zi la 4h/zi. Acum cateva zile am fost instiintata ca incepand cu data de 01.03.2013 compartimentul unde lucrez isi restrange activitatea. De la resurse umane mi s-a spus ca voi beneficia de indemnizatia de somaj. As vrea sa stiu daca contractul pe perioada determinata se ia in calcul?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena_p2013 , utilizator 22:32, 26 Februarie 2013
1. Aveti stagiul de cotizare la somaj necesar pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Perioada cat ati avut CIM pe perioada determinata este si ea stagiu de cotizare la somaj.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj adimicu adimicu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj in urma incetarii cim cu timp partial pds810930 pds810930 Buna ziua Am fost angajat pe 22 februarie 2012 cu CIM pe perioada nedeterminata, 8h/zi. Dupa o luna firma și-a schimbat denumirea si astfel mi s-a ... (vezi toată discuția)
Revenire in somaj Ionita Dorel Ionita Dorel Buna ziua, Am lucrat la o firma privata pana in 01.09.2010, data la care a incetat contractul de munca pe motiv de restrangere activitate. Am intrat in ... (vezi toată discuția)