avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatia de a face
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatia de a face

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. In anul 2012, in Adunarea Generala, s-a votat in unanimitate individualizarea cosnumului de gaz. Din bugetul strans din chirii (antene GSM), fara ca un proprietar sa plateasca ceva, s-a hotarat ca asociatia sa plateasca intreaga instalatie - exterioara si interioara - pana la usa proprietarului, interiorul cu toate aprobarile, senzorii de prezenta gaz, electrovana si materialele + manopera insumand 1300 lei, revenind in sarcina acestuia, daca doreste sa-si separe consumul. Am incheiat cobtractul cu o firma abilitata de ANRSC si DISTRIGAZ, am platit un avans de 9800 lei, uaramnd sa inceapa demararea lucrarilor. In acel moment (luna februarie 2013) o persoana feminina care a mai incercat sa solicite prin tabele semnate si desfiintarea repartitoarelor de caldura, a initiat un demers printre locatari prin tabel samnat, de a se opune separarea individuala a consumului de gaz. 22 de persoane din 80 au semnat tabelul, solicitand o Adunare generala Extraordinara. Adunarea generala ordinara era comunicata in luna martie. O parte din proprietarii care vor separarea, m-au amenintat ca ma dau in judecata fiindca nu duc la indeplinire hotararea adunarii generale din anul trecut, unde actiunea separarea consumului de gaz, asa cum am mai spus, a fost aprobatat in unanimitate, iar timp de un an, nimeni a a facut vre-o obiectie. Se poate aplica in acest context "obligatia de a face" si sa respect contractul facut cu firma specializata si avand si toate aprobarile ANRSC si DISTRIGAZ, fara a mai tine cont de razvratirea celor 22? Ma bazez si pe art. 26 din Legea 230/2007, prin care se mentioneaza ca orice nemultumire la o hotarare a adunarii generale, se rezolva prin instanta. Va multumesc pentru raspunsurile competente.
Cel mai recent răspuns: yotantzy , utilizator 16:56, 26 Februarie 2013
E complicata poveste d-vs ptr ca aici sunt implicati locatarii, firma si d-vs. dar daca aveti majoritatea semnaturilor de la locatari, o sa castigati in instanta, deoarce adunarea gemerala a asociatiei hotareste cu 50% + 1
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
ContSters219511, utilizator
In legea 230/2007 art 24, aliniatul 3 ,in adunarea generala reconvocata ,hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti,prin votul majoritatii acestora. Intrebarea era daca in acest caz are valabilitate " obligatia de a face " de catre comitetul executiv prevazuta in Codul civil in cotradictoriu cu gruparea razvratitilor ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra spaþiilor comune StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Preşedintele şi administratorul blocului au convocat Adunarea Generală pentru a solicita aprobare de instalare a unei noi conducte de gaz metan, pentru ... (vezi toată discuția)
Hotarare adunare generala -contorizare gaze yotantzy yotantzy Buna seara, Am o intrebare : In A.D.G. din vara s-a luat hotararea contorizarii individuale pentru gaze ,instalatia pana la usa proprietarului o plateste ... (vezi toată discuția)
Adunare generala cu cintec (din nou) ContSters61266 ContSters61266 in decursul anului trecut am deschis un topic referitor la nenumaratele incalcari ale legii ale presedintelui ales anul trecut. intrucit pina acum nu s-a ... (vezi toată discuția)