Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. In anul 2012, in Adunarea Generala, s-a votat in unanimitate individualizarea cosnumului de gaz. Din bugetul strans din chirii (antene GSM), fara ca un proprietar sa plateasca ceva, s-a hotarat ca asociatia sa plateasca intreaga instalatie - exterioara si interioara - pana la usa proprietarului, interiorul cu toate aprobarile, senzorii de prezenta gaz, electrovana si materialele + manopera insumand 1300 lei, revenind in sarcina acestuia, daca doreste sa-si separe consumul. Am incheiat cobtractul cu o firma abilitata de ANRSC si DISTRIGAZ, am platit un avans de 9800 lei, uaramnd sa inceapa demararea lucrarilor. In acel moment (luna februarie 2013) o persoana feminina care a mai incercat sa solicite prin tabele semnate si desfiintarea repartitoarelor de caldura, a initiat un demers printre locatari prin tabel samnat, de a se opune separarea individuala a consumului de gaz. 22 de persoane din 80 au semnat tabelul, solicitand o Adunare generala Extraordinara. Adunarea generala ordinara era comunicata in luna martie. O parte din proprietarii care vor separarea, m-au amenintat ca ma dau in judecata fiindca nu duc la indeplinire hotararea adunarii generale din anul trecut, unde actiunea separarea consumului de gaz, asa cum am mai spus, a fost aprobatat in unanimitate, iar timp de un an, nimeni a a facut vre-o obiectie. Se poate aplica in acest context "obligatia de a face" si sa respect contractul facut cu firma specializata si avand si toate aprobarile ANRSC si DISTRIGAZ, fara a mai tine cont de razvratirea celor 22? Ma bazez si pe art. 26 din Legea 230/2007, prin care se mentioneaza ca orice nemultumire la o hotarare a adunarii generale, se rezolva prin instanta. Va multumesc pentru raspunsurile competente.
E complicata poveste d-vs ptr ca aici sunt implicati locatarii, firma si d-vs. dar daca aveti majoritatea semnaturilor de la locatari, o sa castigati in instanta, deoarce adunarea gemerala a asociatiei hotareste cu 50% + 1
In legea 230/2007 art 24, aliniatul 3 ,in adunarea generala reconvocata ,hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti,prin votul majoritatii acestora. Intrebarea era daca in acest caz are valabilitate " obligatia de a face " de catre comitetul executiv prevazuta in Codul civil in cotradictoriu cu gruparea razvratitilor ?