avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit din activitati independente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit din activitati independente

Bună ziua, mă numesc Mihai şi am 23 de ani.

ªtiu PHP la nivel mediu şi de câteva luni bune am început sa vând un script făcut de mine. Banii au început să vină lună de lună, aproximativ 1000$ în fiecare lună, câteodată şi mai bine. Banii îi primesc într-un cont bancar de pe diverse site-uri de plată online (gen Paypal).
Întrebarea mea este, trebuie sa plătesc impozit la banii ăştia?
Ce s-ar întâmpla dacă aş merge în continuare aşa?

Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: gtht90 , utilizator 19:58, 26 Februarie 2013
Orice venit realizat de catre o persoana rezidenta este supus impozitarii - art. 39 Cod fiscal si urmatoarele.
Mai mult de atat este obligatoriu sa va inregistrati intr-o forma legala de desfasurare a activitatii comerciale, spre exemplu P.F.A.
Ce se va intampla daca mergeti in continuare asa? Intr-o zi veti regreta ca nu ati respectat legea, bineinteles regretele vor veni la pachet cu niste taxe si impozite de plata in tandem cu dobanzi si penalitati la sumele neplatite.
Am citit si eu astazi mai mult despre PFA. Am mai gasit si II (intreprindere individuala) si SRL, impozitul este la fel pentru toate? (16%)
Am citit undeva ca este si de 3% dar nu mai stiu la care.
Daca fac PFA sau orice altceva trebuie sa platesc si pensie, sanatate etc?
Ce pot baga la cheltuieli pentru a avea un profit cat mai mic?

Si daca peste 2-3 luni decid sa deschid ceva ... trebuie sa platesc ceva din urma?

Gasisem un post pe un forum
poti sa deschizi o firma, cu care ai urmatoarele avantaje:
- poti pune chestii pe cheltuieli (o gramada, de la parte din cheltuieli apartament, parte din benzina de masina - trebuie sa-ti tii bonurile de benzina si sa faci foi de parcurs, cheltuieli cu carti de specialitate, componente calculator, software, internet, telefon, etc, pana la cheltuieli de protocol, in genul iesiri la restaurant cu prietena )
- recuperezi TVA-ul de la stat, ca doar faci export, si acolo nu e TVA, si ai cheltuieli, pe unde e TVA en gros.
- in cazul in care nu ai profit prea mare, poti sa-i zici microintreprindere, si acolo impozitul e de 1.5%, dar pe venit, nu pe profit. Oricum, la impozitul ala, eu zic ca se merita, ca e mult mai mic decat TVA-ul
Iti tragi un salar de forma, minim pe economie, sa ai asigurari samd (asta in cazul in care nu esti angajat deja undeva cu carte de munca)... Restul banilor ii scoti cu avans spre decontare. Ai grija sa nu depasesti dividendele + impozitul pe ele Impozitul pe dividende e de-ala cu impozitare la sursa, e 5%, si nu se mai impoziteaza la venitul global (ca doar aia care au facut legea au facut-o doar pentru fraierii de proletari ).
- daca esti angajat altundeva cu carte de munca, avantajul e ca banii scosi din dividende si cheltuielile din firma nu se adauga la salar si apoi totalul impozitat global, sa creasca impozitul procentual, asa cum zice Iliescu ca-i "echitabil"


EDIT: Eu am un site unde am instalat un "billing script". Prin intermediul acestui site eu vand produsul facut de mine. Banii ii primesc in contul meu de Paypal si apoi o data sau de doua ori pe luna ii transfer in contul meu din banca.

Mersi
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
gtht90, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie soft-uri din afara ue earlysunset earlysunset Sunt PFA neplatitoare de TVA, cu domeniul de activitate: realizare site-uri web. Pentru a-mi usura munca doresc sa achizitionez anumite softuri (linii de cod ... (vezi toată discuția)
Urgent!! vanzari pe internet - cum imi platesc taxele? BogdanSM BogdanSM Dupa mai bine de jumatate de an am dus la bun sfarsit realizarea unui Manual Digital Educativ (ebook). [b]Problema:[/b] Detin un site web si doresc ca prin ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru activitatea pe un site freelancer Mirey2 Mirey2 Buna ziua, Va rog de la inceput sa-mi scuzati \\" termenii\\" incepator din acest domeniu.. Am inceput sa desfasor o activitate, acasa, practic realizez ... (vezi toată discuția)