avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie soft-uri din afara UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie soft-uri din afara UE

Sunt PFA neplatitoare de TVA, cu domeniul de activitate: realizare site-uri web. Pentru a-mi usura munca doresc sa achizitionez anumite softuri (linii de cod PHP,HTML etc.) pe care le voi modifica pentru a le transforma intr-un produs finit si anume site-ul web pentru client.
Pentru aceasta trebuie sa cumpar licente, pe care le descarc de pe internet si plata o fac prin paypal. Mentionez ca realizatorul care imi vinde aceste soft-uri este din Australia. Fiecare licenta costa intre 15-50$ si voi achizitiona atatea licente cati clienti voi avea (pentru inceput nu cred ca vor fi mai mult de 1-2 pe luna). Acest soft nu il vand mai departe, ci doar ma ajuta pe mine la realizarea produsului finit, licenta urmand sa o transfer clientului, odata cu realizarea site-ului.
1. Trebuie sa depun ceva declaratii pentru aceaste achizitii din afara UE, chiar daca pretul este mic?
2. Eu voi putea face dovada platii doar prin factura pe care o primesc de la paypal, care nu este o factura "standard"?
3. Daca achizitionez aceste licente pe persoana fizica si nu le inregistrez nicaieri pe PFA, nici ca si cheltuieli deductibile, este ok?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:32, 30 Iulie 2014
1. nu, chiar daca pretul este mare.
2. Vanzatorul licentei este nerezident deci va trebuie din partea lui un certificat fiscal ( dovada ca el isi plateste taxele in tara lui). Daca nu exista trebuie sa declarati si sa virati la stat 16 % impozit pe nerezidenti
3. da este ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere cod caen ptr web design fortune12 fortune12 Doresc sa inffintez un PFA care sa aiba ca profil de activitate web designul. In doua cuvinte, aceasta activitate se refera la realizarea de siteuri web pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanta catre persoane fizice Reaper Reaper Buna ziua, Avand in vedere ca desfasuram activitati de realizare a softului la coamnda(servicii web de creare site-uri, magazine online etc.) si ... (vezi toată discuția)