Am si eu o problema mare, mama mea a primit astazi o notificare in care ni se precizeaza ca tatal meu, care este decedat din data de , are de platit la bcr suma de 300 de milioane. Tin sa mentionez ca aceasta notificare nu este primita nici de la banca nici de la vre'o firma de recuperare ci de la cadastru. In aceasta notificare se mentioneaza ca exista un dosar nr. 746, care banuiesc ca este de executare pentru ca nu se mentioneaz natura acestuia.Am cautat pe site-ul judecatoriei sa vad daca exista vre'un dosar pe rol sau daca macar exista si nu am gasit nimic.De asemenea tin sa va spun ca mama mea nu are nici'un venit.
As vrea sa stiu ce sanse exista ca aceasta notificare a fie una de natura legala, care ar fi caile legale prin care am putea ataca acest lucru din moment ce noi nu stiam de existenta acestei datorii.
Daca aveti nevoie de mai multe detalii ma puteti contacta.
Va multumesc si astept ajutorul dumneavoastra.
Daca mostenitorii au acceptat si au dezbatut masa succesorala pe cale de consecinta au acceptat atat activul=bunurile cat si pasivul=datoriile defunctului
Numarul mentionat reprezinta numarul dosarului de executare silita
Nu exista asa ceva, la succesiune s-au discutat doar bunurile existente adica o casa si o masina, repet nimeni nu a stiut de aceasta datorie, si banuiesc ca acest doar de executare silita, daca este cazul, exista in baza de date a judecatoriei, cum ar fi normal si logic.
Sunt 2 aspecte total diferite ,faptul ca ,1-exista un credit realizat la unitate bancara,pentru care creditorul a dispus recuperarea prin executare silita si 2- creditul nu a fost cunoscut de familie
Pai cred ca este evident ca tata a facut imprumutul, ceea ce nu inteleg este altceva, cum pot eu sa-i mostenesc o datorie in conditiile in care nu o existat o succesiune a ei, practic pentru noi, pentru familie este inexistenta.Logic ar fi fost sa primim instiintari ulterioare prin recomandate cu confirmari de primire in legatura cu aceasta, asa este si legal pana la urma nu sa-mi trimita cadastru comunicarea de la banca.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenitor executat
auricius
Buna ziua. Sunt mostenitor de drept a-l unui imobil(parintii decedati),am domiciliu la adresa respectiva,dar nu am dezbatut succesiunea. Imobilul a fost scos ... (vezi toată discuția)