avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA GIRANT - TITULAR CREDIT DECEDAT
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA GIRANT - TITULAR CREDIT DECEDAT

Buna ziua,
Va solicit sprijin in urmatoarea speta: am girat o persoana care a angajat un credit la Banca Carpatica in 2006. O perioada titularul a platit creditul, apoi a inregistrat restante. Un timp am fost notificata de banca, in calitate de girant, apoi nu am mai primit notificari. Anul trecut (2013) am primit din partea unui executor judecatoresc, la solicitarea SC CARPATICA ASIGURARI SA, o instiintare de executare silita - nr.dosar executare 1119/ 06.12.2013. Intre timp am aflat ca titularul creditului a decedat in Germania (data decesului 31.12.2013). Am facut rost de Certificatul de deces al titularului de la Primarie, am contactat un avocat, am instiintat prin intermediul acestuia executorul judecatoresc ca titularul a decedat si am cerut in instanta (Dosar nr. 27410/193/2013 Judecătoria BOTOȘANI) contestaţie la executare si suspendare executare silita, incercand, la sfatul avocatului, sa ma indrept impotriva mostenitorilor legali ai titularului defunct (acesta are o fiica care detine in proprietate o casa - am extras CF ca dovada in acest sens). Apoi am primit de la avocat, un raspuns pe mail, in care mi se comunica ca mi-a fost respinsa contestatia. Apoi, in 29.04.2014 am primit de la B.E.J. infiintare de poprire pe salar. Pentru ca aceasta poprire imi afecta situatia financiara lunara, si avand imprumuturi personale, nu ma mai puteam descurca financiar, am ales sa fac un credit si sa platesc integral suma executorului judecatoresc.

Va rog mult sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa sa recuperez suma de bani achitata executorului judecatoresc si daca pot afla in vreun fel daca mostenitorul legat al titularului defunct - fiica acestuia - a acceptat succesiunea (nu stiu daca gresesc, insa cred ca acceptarea succesiunii de catre mostenitor inseamna si plusuri si minusuri). Daca mai am vreo sansa, va rog sa ma indrumati cui trebuie sa ma adresez si ce actiuni trebuie sa intreprind.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:31, 7 Decembrie 2014
numai un avocat va poate indruma calea care trebuie urmata , dar , dumneavoastra , interesati-va daca , mostenitoarea a intrat in drepturi depline asupra bunurilor care spuneti ca le-ar mostenii , si prima data incercati pe cale amiabila rezolvarea problemei .
in caz ca nu vrea...aveti dreptul sa mergeti in instanta , insa , doar daca a mostenit ceva .
in caz ca nu are succesiune facuta(si sigur nu are) , nu puteti face nimic. bunurile pot fi si ele puse sub executare .
Si totusi.. la nr ala de dosar apare ca instanta nu a incuviintat cererea de executare.
Cand ati contestat, ar fi trebuit sa fi invocat si prescriptia, altfel nu inteleg ce si de ce ati contestat.

Conteaza daca a avut ce mosteni de la tatal sau.
Faptul ca fiica detine o casa in proprietate nu are nicio legatura cu obligatia de a plati datoriile succesiunii decat in situatia in care acea casa este mostenita de la defunct, situatie in care va puteti indrepta impotriva mostenitorului.

Va mai puteti indrepta impotriva mostenitorului chiar daca acea casa nu este obtinuta prin mostenire, mostenitorul fiind tinut de datoriile defunctului cu toate bunurile mostenite.

Daca datoria defunctului (sau parte din ea) pentru care sunteti urmarit era prescrisa la data la care banca a inceput executarea silita impotriva dumneavoastra, ati putea sa va indreptati importiva avocatului pentru malpraxis, cerandu-i despagubiri pentru paguba suferita prin neglijenta sau nestiinta lui.

Pentru detalii cu privire la o eventuala dezbatere a succesiunii, adresati-va Camerei notarilor publici de la ultimul domiciliu al defunctului.

Pentru alte detalii, de natura juridica, angajati un avocat. Unul bun, daca se poate. Bun insemnand un civilist priceput.
Daca nu va suparati, cum as putea sa aflu daca datoria era prescrisa la data la care banca a inceput executarea silita impotriva mea ?

Multumesc pentru raspuns !
Nu mai conteaza daca era prescris sau nu pt ca nu ati contestat la vremea respectiva invocand acest motiv.
O perioada titularul a platit creditul, apoi a inregistrat restante. Un timp am fost notificata de banca

Daca va aduceti aminte cand ati inceput sa fiti notificata ( pe acea notificare cred ca scrie si de cand nu a mai platit), cam din vremea aia era deja creditul scadent, iar de la data scadentei curge si termenul de prescriptie care e de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Retea de persoane faceau credite false romeo_sms romeo_sms buna ziua, am o intrebare la doreste sa ma ajute:mama sta in casa tatalui sau care a decedat acum 3 ani.poate fi ea executata silit pentru un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit in caz de deces flaviu.flaviu flaviu.flaviu In cazul in care titularul unui contract de credit inceteaza din viata, iar contractul de credit este incheiat fara garantie si fara giranti, banca se poate ... (vezi toată discuția)