avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Suntem in urmatoarea situatie:
-sotul decedat , avind copii dintr-o casatorie anterioara.
In cazul succesiunii , copii au dreptul la cota parte din imobil , precum si cota din depozitele de la banci sau numai din imobil?
Va multumesc !
Rectific! Dreptul special la mostenire asupra mobilelor si obiectelor apartinand gospodariei casnice si asupra darurilor de nunta nu il aveti daca veniti in concurs cu descendentii. Aveti insa dr de abitatie!
Imi cer scuze!

Michael Grigorescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotului supravietuitor cri -cri cri -cri Buna ziua! As dori sa stiu ce cota imi revine din vanzarea masinii achiztionate in timpul casatoriei, in cazul in care parintii si sora au pretentie la partea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu apartamentul parintilor cand unul din ei decedeaza si au 3 copii?cum se imparte? georgiana_toderascu georgiana_toderascu Mesaj:As dori sa aflu ce pasi trebuie sa urmez pentru ca mama viitorului meu sot sa ii treaca partea sa de la apartamentul ei si al sotului decedat in numele ... (vezi toată discuția)
Copilul- unic mostenitor elamani elamani Am un apartament dobandit prin mostenire. Sunt casatorita de 3 ani si am un fiu de 8 ani din o casatorie anterioara . As dori ca apartamentul sa ramana dupa ... (vezi toată discuția)