avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparae societate romanesca cu asociat unic strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparae societate romanesca cu asociat unic strain

Buna ziua,
Am si eu o speta! Doresc sa cumpar o societate romanesca , unde asociat unic este o persoana straina ( german) . Ca si modaliate am hotarat mai intai sa intru cu 50% parti sociale , iar dupa asociatul sa imi cedeze restul de 50% parti sociale. Problema cea mare este ca persoana straina nu poate veni in tara. Ce documente am nevoie sa pot trimite in Gemania pentru a fi semnate in fata unui notar acolo ? Ce doumente am nevoie aici la registrul comertului ?
Trebuiesc facute bilingv , cu 2 coloane?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 00:49, 26 Februarie 2013
Cesiunea de parti sociale se poate face si printr-un inscris sub semnatura privata, adica faceti un contract de cesiune de parti sociale si il trimteti spre semnare viitorului asociat ( varianta biligva este cea mai potrivita in acest caz).
Pentru inregistrarea la Oficiul Registrului Comertului a actului de cesiune de parti sociale si a noului act constitutiv aveti nevoie de o procura speciala de la asociatul strain prin care va delega sa faceti aceste inregistrari la Registrul Comertului. Atentie , si noul act constitutiv trebuie semnat de ambii asociati .
Eu cred ca, atunci cand este vorba despre astfel de operatiuni, cea mai indicata este prezenta ambelor parti la sediul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni daniela2500 daniela2500 buna ziua suntem 2 asociati cu 50 la suta firma are datoriide 400 milioane asociata mea care este administrator si care a ramas cu firma doreste acum sa o ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ioanaleanca ioanaleanca Buna ziua, as dori o informatie in legatura cu cesiunea de parti sociale. Am o societate care are un asociat unic, acesta vrea sa cedeze toate partile sociale ... (vezi toată discuția)