avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparae societate romanesca cu asociat unic strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparae societate romanesca cu asociat unic strain

Buna ziua,
Am si eu o speta! Doresc sa cumpar o societate romanesca , unde asociat unic este o persoana straina ( german) . Ca si modaliate am hotarat mai intai sa intru cu 50% parti sociale , iar dupa asociatul sa imi cedeze restul de 50% parti sociale. Problema cea mare este ca persoana straina nu poate veni in tara. Ce documente am nevoie sa pot trimite in Gemania pentru a fi semnate in fata unui notar acolo ? Ce doumente am nevoie aici la registrul comertului ?
Trebuiesc facute bilingv , cu 2 coloane?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 00:49, 26 Februarie 2013
Cesiunea de parti sociale se poate face si printr-un inscris sub semnatura privata, adica faceti un contract de cesiune de parti sociale si il trimteti spre semnare viitorului asociat ( varianta biligva este cea mai potrivita in acest caz).
Pentru inregistrarea la Oficiul Registrului Comertului a actului de cesiune de parti sociale si a noului act constitutiv aveti nevoie de o procura speciala de la asociatul strain prin care va delega sa faceti aceste inregistrari la Registrul Comertului. Atentie , si noul act constitutiv trebuie semnat de ambii asociati .
Eu cred ca, atunci cand este vorba despre astfel de operatiuni, cea mai indicata este prezenta ambelor parti la sediul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni daniela2500 daniela2500 buna ziua suntem 2 asociati cu 50 la suta firma are datoriide 400 milioane asociata mea care este administrator si care a ramas cu firma doreste acum sa o ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ioanaleanca ioanaleanca Buna ziua, as dori o informatie in legatura cu cesiunea de parti sociale. Am o societate care are un asociat unic, acesta vrea sa cedeze toate partile sociale ... (vezi toată discuția)