buna ziua suntem 2 asociati cu 50 la suta firma are datoriide 400 milioane asociata mea care este administrator si care a ramas cu firma doreste acum sa o cesioneze unei aqlte firme care face import vrea sa ii dau copie dupa buletin sa faca cesionarea ce act de cesiune trebuie facut ca eusa nu platesc nimic din datoriile firmei ea isi luase angajamentul ca o sa le plateasca ea
Pentru cesiunea partilor sociale pe care le detineti in firma sunt necesare intocmirea si semnarea de catre dvs. a unor acte: contractul de cesiune parti sociale, Actul aditional la Actul constitutiv.
E bine sa nu va rezumati la doar o copie dupa buletin, trebuie sa vedeti actele si sa le semnati, apoi sa fiti sigura ca vor fi depuse la registrul comertului in vederea inregistrarii moridificarilor survenite.
Cu privire la datorii, e bine si aici sa faceti un inscris , insa raspunderea ii revine administratorului.
In actul de cesiune a partilor sociale se va face mentiunea ca societatea are in pasiv datorii de x lei.
In societatile cu raspundere limitata asociatii raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris, adica a partilor sociale detinute in societate.
Deci Dvs. nu raspundetiu pentru datoriile societatii.
Buna ziua!
Cesiunea in sine presupune vanzarea partilor sociale ale firmei.
Asta inseamna ca datoriile raman in continuare ale firmei, urmand ca ele sa fie achitate de catre noul/noii asociati.
In cazul cesiunii se intocmeste "contractul de cesiune de parti sociale", prin care dvs. va vindeti partile sociale ale firmei si nu mai aveti nicio legatura cu aceasta.
Aveti grija insa ca cesiunea sa fie inregistrata la Oficiul Registrului Comertului. Numai asa devine opozabila fata de terti.
Pentru cesiunea partilor sociale sunt necesare:
-contract de cesiune parti sociale,
-act aditional la actul constitutiv.
Referitor la datorii, raspunderea revine administratorului