avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Unic angajat micro intra in concediu crestere copil ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Unic angajat micro intra in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani

Daca unicul angajat al unei firme impozitate ca microintreprindere intra in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani este necesara o completare prin angajarea a unei noi persoane pentru a indeplini conditia de cel putin 1 angajat necesara pentru impozitare micro, sau aceasta este satisfacuta din oficiu de singurul angajat anterior, care timp de 2 ani aflandu-se in concediu pentru cresterea copilului va avea in continuare contract de munca, dar nu va presta munca si nu va avea, ca atare, salariu? Care este temeiul legal, eventual ce norme metodologice dispun/clarifica solutia corecta in acest caz?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:58, 25 Februarie 2013
Prin og 8 din 2013 de modificare a codului fiscal, care a intrat in vigoare de la 1 februarie 2013, s-a abrogat obligativitatea ca o microintreprindere sa aiba minim un salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la serviciu binuca binuca Sunt profesor si ma aflu in concediu pentru crestere copil. Am optat pentru 2 ani, aflandu-ma in concediu din februarie 2012.As dori sa aflu daca ma pot ... (vezi toată discuția)
Impozitul 3% pt imm in 2010? viopopa1 viopopa1 Doresc sa stiu daca a fost prelungita legea privind plata impozitului pe venit (3%) si in anul 2010? Nu am gasit nicaieri oug prin care ramine in vigoare ... (vezi toată discuția)
Consultanta si management, cum se face diferentierea? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Am tot cautat explicatii privind activitatile de management si consultanta. Concret, care sunt acele activitati de management si consultanta ... (vezi toată discuția)