avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Modificari aduse de OG8/2013 Titlului V
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Modificari aduse de OG8/2013 Titlului V

Buna seara,

Ma intereseaza daca in baza Ordonantei 8/2013 exista vreo schimbare a nivelului taxei/impozitului de 16%, retinut la sursa, pentru servicii prestate in favoarea unei societati romanesti de catre o societate nonrezidenta avand sediul intr-o tara nonEU cu care Romania nu are conventie de evitare a dublei impuneri.

Cu multumiri,
Daniel Manciu
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:37, 26 Februarie 2013
Ordonanta nr. 8 nu a adus nici o schimbare cu privire la impozitul pe veniturile nerezidentilor. Totul este asa cum a fost si pana acum.
Multumesc pentr raspuns, dar am gasit pe net urmatoarea informatie; o puteti comenta


"Potrivit Codului fiscal aplicabil in 2013 impozitarea veniturilor obtinute de nerezidenti in Romania se face conform urmatoarelor prevederi :

Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, se aplică asupra veniturilor brute impozabile obţinute din România.

1. Impozitul datorat de nerezidenţi pentru veniturile impozabile obţinute din România se calculează, se reţine şi se plăteşte la bugetul de stat de către plătitorii de venituri.

2. Impozitul datorat se calculează prin aplicarea următoarelor cote asupra veniturilor brute:
• 25% pentru veniturile obţinute din jocuri de noroc, prevăzute la art. 115 alin. (1) lit. p);
• 50% pentru veniturile prevăzute la art. 115 alin. (1) lit. a) – g), k) şi l), dacă veniturile sunt plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii;
• 16% în cazul oricăror altor venituri impozabile obţinute din România, aşa cum sunt enumerate la Art 115"

Cu multumiri, Daniel Manciu
Aici aveti toata modificarea intervenita prin OG nr. 8 din 2013

41. La articolul 115 alineatul (1), litera i) se abroga.

42. La articolul 115 alineatul (1), litera k) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„k) venituri din servicii prestate in Romania si in afara Romaniei, exclusiv transportul international si prestarile de servicii accesorii acestui transport;”.

43. La articolul 116 alineatul (2), litera a) se abroga.

44. La articolul 116 alineatul (2), dupa litera c) se introduce o noua litera, litera c1), cu urmatorul cuprins:
„c1) 50% pentru veniturile prevazute la art. 115 alin. (1) lit. a)-g), k) si l), daca veniturile sunt platite intr-un stat cu care Romania nu are incheiat un instrument juridic in baza caruia sa se realizeze schimbul de informatii;”.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende pentru persoane juridice straine Maria Tulbure Maria Tulbure Va rog sa-mi spuneti, cat este impozitul pe dividende pentru persoane juridice straine; ca sa fiu mai explicita, ce impozit trebuie sa plateasca pe dividende o ... (vezi toată discuția)
[muzica] plata drepturilor de autor la persoane nerezidente si inregistrarea contractelor ferriswheel ferriswheel Salut, am o casa de discuri de muzica electronica activa din octombrie 2014 care se ocupa si de sincronizari (audio) catre diverse alte firme ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru nerezidenti care obtin venituri din chirii. ContSters320921 ContSters320921 Ma adresez la Dvs. pentru un ajutor ca sa clarific situatia mea privind cererea de plata CASS. In primul rand, mentionez ca sunt un cetatean roman, ... (vezi toată discuția)