Buna ziua! va rog sa ma ajutati !
As dori sa va spun cazul meu ,poate aflu niste raspunsuri si sa ma indrume cineva de unde sa incep !
Eu sunt din R.Moldova ! In 2009 am divortat in R.Moldova! Nu am cerut pensie alimentara pentru copil pentru ca am crezut ca tatal copilului are bun simt,dar am gresit! Tatal copilului a luat cetatenia romana in 2010 si eu cu copilul am luat cetatenia romana in 2011!
Intrebarea este :
Pot sa-l dau pe tatal copilului in judecata aici in Romania pentru ca el are aici in RO domiciliul ? Eu stiu ca el munceste legal in Spania ! Ce pot sa fac eu si la ce pensie alimentara ma pot astepta si daca se poate ca el sa plateasca pensie alimentara conform salariului lui din Spania! Fac asta pentru ca m-a sunat si mi-a spus ca el va plati pe luna pentru copil 25 de euro ! Copilul in 2 luni face 11 ani! Multumesc!
Daca nu reusiti sa facei dovada unui salariu, venitul minim pe economie, care constituie baza de calcul pentru stabilirea pensiei de întreţinere, va fi cel din statul unde locuieşte permanent debitorul obligaţiei de întreţinere, nu cel din România, atunci când debitorul locuieşte în alt stat.