avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal in Spania, pensie de intretinere in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal in Spania, pensie de intretinere in Romania

Buna ziua,
Am un baiat de 16 ani sub ingrijire si legea a stabilit in anul 2001 sa primeasca de la tatal lui o pensie de 25% din salariu minim pe tara la vremea aceea.Tatal lui a demisionat si era prins fara munca. EL din 2001 este plecat din tara in Spania si munceste la negru.
Credeti ca exista o lege referitoare la pensia alimentara, in care : tatalui sa i se stabileasca pensia de intretinere in raport cu salariu minim sau net din statul unde lucreaza si locuieste el adica Spania?
multumesc mult..;)
Cel mai recent răspuns: corina_cad , utilizator 20:49, 13 Mai 2007
pai daca in Spania lucreaza la negru, iar in Roamnaia si-a dat demisia deci nu mai figureaza ca presteaza activitate in campul muncii deci nu ai dovada ca detine veniituri nici in Rom nici in Spania, atunci nu-l poti obliga sa plateasca pensie alimentara decat daca accepta el asa amiabil sa trimita niste bani la copil.

atat timp cat nu poti dovedi ca are venituri legea nu-l poate obliga la plata pensiei.
offff...nici un raspuns concret.....Si totusi avocata mea imi da sperante :(.....ia pe ce lege so baza?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la pensie alimentara liutza37 liutza37 La procesul de divort am cerut pensia alimentara din venit de spania deoarece el are resedinta acolo de 4 ani si munceste acolo sa stabilit pensia de 150 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dany3377 dany3377 Buna ziua! Cumnata mea a divortat acum 9 ani de fostul sot. Impreuna au un copil de 10 ani. Divortul a fost facut legal la notar si in urma acestuia s-au ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alina stoican alina stoican Am un copil de 2 ani, nascut in Spania. Despartindu-ma de tatal copilului , doresc sa obtin incredintarea copilului si pensia alimentara. Tatal copilului ... (vezi toată discuția)