alina stoican a scris:
Am un copil de 2 ani, nascut in Spania. Despartindu-ma de tatal copilului , doresc sa obtin incredintarea copilului si pensia alimentara. Tatal copilului lucreaza in Spania fara contract, in consecinta nu pot dovedi venitul castigat. Vreau sa stiu ce sanse am sa obtin o pensie minima daca deschid proces in Spania. Am inteles ca exista 2 variante : sa obtin opensie calculata la minimul pe economie aici in tara sau sa deschid unul in spania si pensia va fi calculata in functie de minimul economiei de acolo. Desigur ca minul romanesc este mult mai mic decat cel spaniol. Ce ma sfatuiti? cum sa procedez? multumesc
"Trebuie sa nu uitam ca spiritul de dreptate sa fie respectat si fata de cei umili"/Cicero-De Officiis
Cel mai indicat ar fi sa formulati actiune de pensie de intretinere in Romania,care sa stabileasca cuantumul pensiei in functie de venitul minim pe economie pentru ca in Spania,probabil ,nu sta cu forme legale si oricum isi poate schimba oricand domiciliul si locul de munca.
Dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive de obligare la pensie,formulati plangere penala in conformitate cu dispozitiile art.305 c.pen.,pentru abandon familial,pe care o puteti retrage in orice moment odata cu plata pensiei la care a fost obligat.