avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am un copil de 2 ani, nascut in Spania. Despartindu-ma de tatal copilului , doresc sa obtin incredintarea copilului si pensia alimentara. Tatal copilului lucreaza in Spania fara contract, in consecinta nu pot dovedi venitul castigat. Vreau sa stiu ce sanse am sa obtin o pensie minima daca deschid proces in Spania. Am inteles ca exista 2 variante : sa obtin opensie calculata la minimul pe economie aici in tara sau sa deschid unul in spania si pensia va fi calculata in functie de minimul economiei de acolo. Desigur ca minul romanesc este mult mai mic decat cel spaniol. Ce ma sfatuiti? cum sa procedez? multumesc

nu suntem casatoriti, el este in spania de 11 ani avand acte, intr-adevar nu are contract dar plateste asigurarea medicala, deci undeva figureaza. Nu vreau sa dovedesc veniturile castigate, vreau doar sa mi se dea acel minim pe economie , care in spania este de aprox 100-150 E ( fata de echivalentul a 30 de euro cat as primi in Romania).
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
alina stoican, utilizator
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 12:55, 19 Iulie 2009
alina stoican a scris:

Am un copil de 2 ani, nascut in Spania. Despartindu-ma de tatal copilului , doresc sa obtin incredintarea copilului si pensia alimentara. Tatal copilului lucreaza in Spania fara contract, in consecinta nu pot dovedi venitul castigat. Vreau sa stiu ce sanse am sa obtin o pensie minima daca deschid proces in Spania. Am inteles ca exista 2 variante : sa obtin opensie calculata la minimul pe economie aici in tara sau sa deschid unul in spania si pensia va fi calculata in functie de minimul economiei de acolo. Desigur ca minul romanesc este mult mai mic decat cel spaniol. Ce ma sfatuiti? cum sa procedez? multumesc

"Trebuie sa nu uitam ca spiritul de dreptate sa fie respectat si fata de cei umili"/Cicero-De Officiis

Cel mai indicat ar fi sa formulati actiune de pensie de intretinere in Romania,care sa stabileasca cuantumul pensiei in functie de venitul minim pe economie pentru ca in Spania,probabil ,nu sta cu forme legale si oricum isi poate schimba oricand domiciliul si locul de munca.
Dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive de obligare la pensie,formulati plangere penala in conformitate cu dispozitiile art.305 c.pen.,pentru abandon familial,pe care o puteti retrage in orice moment odata cu plata pensiei la care a fost obligat.
daca spuneti ca tatal lucreaza in Spania , fara acte legale, cel mai indicat e sa mergeti pe o singura varianta si anume acea de a introduce in tara o actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tutu12 tutu12 O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac . Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara lenutaa lenutaa Buna.Parintii mei au divortat la nasterea mea,eu am ramas in custodia mamei iar tatal meu nu mi-a platit deloc pensia alimentara,am 17 ani si cateva luni...ce ... (vezi toată discuția)
Abandon kaa 1 kaa 1 .. de familie nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani. intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)