avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 2 pensii ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

2 pensii ?

Este legal ca o persoana sa primeasca 2 pensii ]n acelasi timp? Prima de drept pentru limita de varsta si vechime integrala in munca si a doua o pensie de urmas in urma sotului decedat .
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:34, 26 Februarie 2013
Nu.

Legea 263/2010

Art. 92
Sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie.
Pe actuala lege a pensiilor nu de poate, dar a fost legal pe una dintre legile mai vechi.
De cele mai multe ori se face o confuzie si se spune ca beneficiaza de 2 sau chiar 3 pensii. In realitate se afla in plata cu pensia lor sau pensie de urmas + "urmas de veteran" sau beneficiaza de o suma fixa ( din cate stiu 200 lei) in urma sotului decedat care a fost beneficiar al Lg.189 (deportat).
Daca studiati cupoanele veti observa ca anumite sume nu sunt trecute pe cupon la pensie si nici nu au un punctaj.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
Gabi50, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas Dabu Maria Dabu Maria Doresc sa aflu daca o persoana ce are pensie de agricultor poate sa renunte la acest tip de pensie si sa solicite pensia de urmas dupa sotul decedat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas alecsandru.andrei.constantin alecsandru.andrei.constantin Am câteva nelămuriri legate de pensia de urmaș acordată soțului supraviețuitor. Am beneficiat de pensie de urmaș ca unic fiu al tatălui decedat ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas 2014 rev3enge rev3enge buna seara, am si eu o intrebare...bunicamea de 80 de ani are o pensie de 350 lei de pe urma CAP (desi pe cupon ii scrie indemnizatie sociala, aceasta este ... (vezi toată discuția)