avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE POATE FI INGRADIT DE O ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE POATE FI INGRADIT DE O AMENDA NEPLATITA ?

Buna ziua,am primit o amenda de la vama romaneasca dintre romania si moldova. Acum am inteles ca pana la achitarea amenzii nu pot sa mai trec in republica moldova. Vreau sa stiu daca este o masura legala. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: amigobz , utilizator 09:37, 26 Februarie 2013
Nu este.

ART. 40 din Legea 248/2005 actualizata:
Exercitarea de catre o persoana a dreptului la libera circulatie in strainatate se suspenda numai in urmatoarele situatii:
a) este invinuita sau inculpata intr-o cauza penala si a fost dispusa instituirea unei masuri preventive in conditiile Codului de procedura penala;
b) a fost condamnata si are de executat o pedeapsa privativa de libertate;
c) este internata intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical educativ, in conditiile legii penale;
d) nu a respectat masura restrangerii exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate, dispusa in conditiile prezentei legi.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune - avocat din oficiu Mihai.B Mihai.B Buna ziua! Care sunt conditiile pentru a mi se acorda un avocat din oficiu? Multumesc! (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu ofg ofg cand se numeste avocat din oficiu si din ce motive?Te poti baza pe el. (vezi toată discuția)
Arestare zdb zdb sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat? stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)