Tatal meu a depus cerere de despagubire la Legea 10/2001 pentru un teren + casa. Casa nu mai exista, a fost demolata de pe vremea comunistilor iar terenul banuiesc ca a fost vandut de catre stat catre mai multe persoane care l-au impartit, unii au facut gradina, altii au cale de access catre casele construite.
Cererea a fost depusa in termen, si au fost depuse acte doveditoare, dar nu toate copiile au fost legalizate.
Acum am primit dispozitia primarului de respingere a cererii, deoarece nu au fost depuse acte originale sau copii legalizate.
In dispozitie se precizeaza ca aceasta poate fi atacata la tribunal in termen de 30 de zile.
Cum trebuie procedat ? Ce hartie trebuie sa depun la Tribunal ?
La tribunal se face cererea de chemare in judecata avand ca obiect contestatie act adminsitrativ. Intrucat dvoastra conetsati decizia de respingere a acordarii despagubirilor
Se contesta la Tribunal, asa cum cu siguranta scrie in Dispozitia dvs. Va veti judeca cu unitatea teritorial administrativa, prin primar, nu cu Comisia (aceasta e situatia pe legille fondului funciar). O hotarare care s-ar da in contradictoriu cu Comisia nu va fi opozabila comunei/orasului/etc unde se afla imobillul solicitat. In cuprinsul legii 10/2001 se precizeaza ce acte se depun. Veti face contestatia si depuneti impreuna cu actiunea si copiile legalizate.
Decrete din 1941
golanski
Buna ziua,
Nu stiu daca e sectiunea potrivita dar am foarte mare mare de ajutor si sper sa il primesc...
Am un teren pe care CFR-ul nu vrea sa mi-l restituie ... (vezi toată discuția)