avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... atacare Dispozitie de respingere a cererii Legea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

atacare Dispozitie de respingere a cererii Legea 10/2001

Buna ziua,

Tatal meu a depus cerere de despagubire la Legea 10/2001 pentru un teren + casa. Casa nu mai exista, a fost demolata de pe vremea comunistilor iar terenul banuiesc ca a fost vandut de catre stat catre mai multe persoane care l-au impartit, unii au facut gradina, altii au cale de access catre casele construite.
Cererea a fost depusa in termen, si au fost depuse acte doveditoare, dar nu toate copiile au fost legalizate.
Acum am primit dispozitia primarului de respingere a cererii, deoarece nu au fost depuse acte originale sau copii legalizate.
In dispozitie se precizeaza ca aceasta poate fi atacata la tribunal in termen de 30 de zile.
Cum trebuie procedat ? Ce hartie trebuie sa depun la Tribunal ?
Cel mai recent răspuns: gabrielaandrei , utilizator 09:13, 3 Iunie 2015
La tribunal se face cererea de chemare in judecata avand ca obiect contestatie act adminsitrativ. Intrucat dvoastra conetsati decizia de respingere a acordarii despagubirilor
@DecaLex

Raspunsul publicat pe forum este complet ?
Mi se pare ca ati mai dorit sa spuneti ceva ?!?

da, dar am avut o problema cu calculatorul.
cererea se depune la tribunal si va indreptati impotriva comisiei ce se ocupa de legea 10/2001
Se contesta la Tribunal, asa cum cu siguranta scrie in Dispozitia dvs. Va veti judeca cu unitatea teritorial administrativa, prin primar, nu cu Comisia (aceasta e situatia pe legille fondului funciar). O hotarare care s-ar da in contradictoriu cu Comisia nu va fi opozabila comunei/orasului/etc unde se afla imobillul solicitat. In cuprinsul legii 10/2001 se precizeaza ce acte se depun. Veti face contestatia si depuneti impreuna cu actiunea si copiile legalizate.
art. 26 alin 3 din legea 10, se ataca dispozitia la sectia civila a tribunalului unde se afla sediul unitatii detinatoare

Alte discuții în legătură

Decrete din 1941 golanski golanski Buna ziua, Nu stiu daca e sectiunea potrivita dar am foarte mare mare de ajutor si sper sa il primesc... Am un teren pe care CFR-ul nu vrea sa mi-l restituie ... (vezi toată discuția)
...alba-neagra cu retrocedarile terenurilor abuziv (si fara titlu),intrate in proprietatea statului... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Terenul de cc 1000 m.p.,mostenit de tatal meu in 1963 are specificat in c.f.: gradina intravilan ;a fost abandonat de noi,fiind considerat proprietate de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere drept de proprietate ioanherteg ioanherteg Buna ziua. S-a cumparat un teren in anul 1936. Cumpararea terenului a fost inregistrata in registrul parcelar. Vanzatorul a fost inregistrat in cartea ... (vezi toată discuția)