avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta de plata

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca o hotarare irevocabila se poate ataca in instanta si in ce conditii. Cineva din familie are o firma si a facut o cerere in instanta pentru acordarea unei ordonante de plata catre una din firmele cu care lucreaza si care a refuzat sa mai plateasca serviciile prestate si in urma procesului instanta a dat o hotarare irevocabila prin care respinge cauza si obliga creditorul la plata cheltuielilor de judecata si avocatul debitorului. Se poate face ceva in acest sens?
Va multumesc si imi cer scuze daca nu am fost prea clara dar nu cunosc terminologia juridica prea bine.
Cel mai recent răspuns: Decalex.ro , Avocat 11:46, 26 Februarie 2013
Cu siguranta este mai mult de atat. Orodnanta de plata poate fi atacata cu cerere in anulare daca nu a trecut termenul prevazut de lege.
Daca a trecut termenul nu se mai poate face nimic.
Dat fiind ca i s-a repsins ordonanta probabil ca nu s-a intemeiat pe ce trebuie sau situatia de fapt nu intruneste elementele prevazute pt ordonanta. Are la dispoztiie dreptul comun sau alte proceduri dar raportate la situatia de fapt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata. sentinta irevocabila. debit nerecuperat Monica H. Monica H. Am formulat o cerere de chemare in judecata, care a fost respinsa prin sentinta irevocabila, motivat de faptul ca instanta \\"nu a fost convinsa\\" iar ... (vezi toată discuția)
Somatie plata cata06 cata06 buna ziua am fost dat in judecata pentru neplata unor facturi de servicii(gunoi)emise in 2009-2010 in valoare de 42 ron la care mi-au adaugat penalitati de 35 ... (vezi toată discuția)
Modificari somatie de plata ContSters183043 ContSters183043 Buna ziua, Am inteles ca incepand cu anul acesta solutiile pentru somatia de plata sunt irevocabile, creditorul nemaiputand sa beneficieze de cele 10 zile de ... (vezi toată discuția)