Fiul meu lucreaza la o societate de transport, si din cauza starii tehnice a masinii, a fost amendat, iar eu am fost conditionata de plata impozitului pe casa de plata prioritara a amenzii respective.Este legal ca aceasta amenda sa se regaseasca ca o obligatie de plata alaturi de impozitul pe casa ? Totodata, cum trebuie sa procedez pentru ca aceste amenzi, pentru cauze de care nici eu si nici sotul ( proprietarii de drept ai imobilului )nu avem cunostiinta, sa nu ne mai afecteze ?Mentionez ca fiul meu locuieste cu noi si este major. Multumesc.
Este unul dintre abuzurile comise in mod frecvent de cei de la Taxe si impozite locale.In opinia mea adresati-va cu o cerere directorului acestei institutii prin care sa-i faceti cunoscuta situatia si sa solicitati ca amenzile primite de fiul dvs sa fie platite de el si daca nu vor fi de acord angajati un avocat care sa-i actoneze in judecata
Dvs nu raspundeti pentru faptele fiului, indiferent daca sunt sanctionate contraventional sau penal etc. Este ilegal sa nu vi se incaseze dvs. datoria dvs fata de stat - impozitul pe casa proprietatea dvs., pentru ca fiul dvs. nu si-a platit amenda pe care o datoreaza el statului. In ce localitate s-a intamplat asta? Faceti o plangere scrisa la Primaria respectiva, este posibil sa fi intalnit o casiera "desteapta" care vrea sa faca incasari cat mai multe pe timp de criza, si v-a impus conditia asta aberanta de capul ei.
Mai este posibilitatea ca sotul si fiul dvs sa aiba acelasi prenume si atunci in baza lor de date sa figureze aceeasi persoana si cu impozit si cu amenda.
Amenzile sunt nominale,fiul dvs,in cazul in care este major are obligatia de a-si achita datoriile fata de stat.In cazul in care amenda fiului dvs figureaza pe numele parintilor, ea se poate transfera de la dvs pe numele fiului dvs,socitand aceasta prin depunerea unei cereri la organul fiscal de care apartineti fara a mai face plangeri (O.G.2/2001 modificata de Legea 180/2002 privind regimul juridic al contraventiilor)