avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Doresc să cumpăr un teren extravilan de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Doresc să cumpăr un teren extravilan de la cineva ...

Bună ziua!
Doresc să cumpăr un teren extravilan de la cineva și această persoană care este proprietarul terenului are impozitul de plătit la primărie 2800 lei, pe lângă impozit mai este și suma de 1000 lei amenzi care erau ale soțului decedat și fiul acesteia care este plecat prin străinătate.
Chestia este că ea nu are acești bani și ne-am înțeles ca să îi plătesc eu această datorie la primărie, așa putem face actele mai departe că altfel nu îi eliberează certificatul fiscal și ce mai trebuie.
Întrebarea mea este.... Amenzile dacă sunt ale soțului decedat la ora actuală și fiului acesteia trebuie neapărat să le plătească ea?
Am mers împreună la primărie și cei de acolo nu vor să elibereze nici un act până nu plătește și amenzile ălea.
Am încercat să le explicăm că plătește impozitul dar amenzile nu pentru că nu sunt ale ei.
Chiar este obligatoriu să le plătească ea?
Dacă nu ce ar fi de făcut?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela88 , utilizator 09:41, 8 Noiembrie 2023
Or sa va raspunda avocatii. Dar, atentie! Succesiunea e facuta? Sa nu dati banii degeaba si sa va treziti ca mai vrea bani pentru alte acte. Din moment ce ziceti de amenzi ale sotului decedat. La vanzare trebuie sa fie si fiul sau cel putin sa-i trimita mamei o procura sa vanda si partea lui.
Este vorba despre un teren extravilan care este doar pe numele doamnei, are act de proprietate pe numele ei.
Are actele necesare pentru vânzare doar că trebuie să depună oferta de vânzare la primărie cum se face pentru terenurile în extravilan.
Eu sunt vecinul ei lângă teren și am prioritate pentru a îl cumpăra.
Problema este doar cu acele amenzi care au fost băgate la primărie împreună cu impozitul la casă.
Vreau să știu dacă este obligatoriu pe lângă impozitul pe casa să plătească și acele amenzi care sunt pe numele soțului decedat și a fiului acesteia.

spanish a scris:

Or sa va raspunda avocatii. Dar, atentie! Succesiunea e facuta? Sa nu dati banii degeaba si sa va treziti ca mai vrea bani pentru alte acte. Din moment ce ziceti de amenzi ale sotului decedat. La vanzare trebuie sa fie si fiul sau cel putin sa-i trimita mamei o procura sa vanda si partea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparere teren cand actele proprietarului sunt cu probleme georgianaflorina georgianaflorina Buna ziua. Am gasit pe cineva care vinde un teren. Am ajuns la notar, dar acolo s-a descoperit o greseala pe titlul de proprietate - numele fostului proprietar ... (vezi toată discuția)
Departajare impozit teren la primarie adrian73 adrian73 Am cumparat o casa( de fapt, casa bunicii sotie, acum 3 ani), prin contract de vanzare cumparare cu intretinere lor, cat traiesc. Bunicul sotiei a decedat si ... (vezi toată discuția)
Instiintare primarie vasilasi ionut vasilasi ionut Buna seara! Revin in speranta ca voi gasi un ajutor de la cineva specializat pentru ca m.am panicat si m.am speriat destul de rau! Am mai postat eu o ... (vezi toată discuția)