avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune matusa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune matusa

Matusa mea a decedat in urma cu multi ani. De pe urma sotului, care decedase inaintea ei , au ramas o casa si un teren agricol. Ambele au fost instrainate catre o alta persoana de matusa mea dupa cum urmeaza: casa prin act de vanzare cumparare , terenul prin act de donatie, ambele avand ca pret obligatia de intretinere pana la deces.Decesul a venit dupa 2 ani de la semnarea acestor acte. Pe langa aceste doua acte, cumparatorul a mai facut la notariat, pentru a fi sigur ca aceste acte nu mai pot fi atacate si un act testamentar(legatar universal), in anul 1995.
In anul 2002 a fost emis insa si un alt titlu de proprietate pe un alt teren agricol pe numele unchiului meu , avand ca mostenitor direct pe matusa mea, teren de care matusa nu a stiut de el , el ramanind in administarea unei societati agricole pana in momentul de fata. Intrebarea mea este daca eu in calitate de nepot , in raport cu legatarul universal am vreun drept de mostenire.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:04, 26 Februarie 2013
Nu prea mai aveti vreun drept. Imi pare rau, nu faceti parte din clasa mostenitorilor rezervatari.
Deci toate drepturile revin legatarului universal? Acest legatar nu a facut decat sa profite de naivitatea matusi , acum are in jur de 80 de ani. Sa zicem ca acesta decedeaza, atunci cine va deveni mostenitor?
Pentru a spune cine vor fi mostenitorii sai trebuie stiut ce rude in viata mai are acum si eventual la momentul decesului sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune magda2007 magda2007 Buna ziua, Sunt legatar universal (pe bunurile mobile si imobile, tot ce a dobandit in viata si ce ii revine dupa deces,) in urma testamentului facut de ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Testament - succesiune Luyzaa Luyzaa buna seara am si eu o intrebare. am un testament de la matusa mea pentru casa, cu clauza de ingrijire. cand moare la succesiune cine trebuie sa ia parte in ... (vezi toată discuția)