Matusa mea a decedat in urma cu multi ani. De pe urma sotului, care decedase inaintea ei , au ramas o casa si un teren agricol. Ambele au fost instrainate catre o alta persoana de matusa mea dupa cum urmeaza: casa prin act de vanzare cumparare , terenul prin act de donatie, ambele avand ca pret obligatia de intretinere pana la deces.Decesul a venit dupa 2 ani de la semnarea acestor acte. Pe langa aceste doua acte, cumparatorul a mai facut la notariat, pentru a fi sigur ca aceste acte nu mai pot fi atacate si un act testamentar(legatar universal), in anul 1995.
In anul 2002 a fost emis insa si un alt titlu de proprietate pe un alt teren agricol pe numele unchiului meu , avand ca mostenitor direct pe matusa mea, teren de care matusa nu a stiut de el , el ramanind in administarea unei societati agricole pana in momentul de fata. Intrebarea mea este daca eu in calitate de nepot , in raport cu legatarul universal am vreun drept de mostenire.
Deci toate drepturile revin legatarului universal? Acest legatar nu a facut decat sa profite de naivitatea matusi , acum are in jur de 80 de ani. Sa zicem ca acesta decedeaza, atunci cine va deveni mostenitor?
Succesiune
magda2007
Buna ziua,
Sunt legatar universal (pe bunurile mobile si imobile, tot ce a dobandit in viata si ce ii revine dupa deces,) in urma testamentului facut de ... (vezi toată discuția)