avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice intrebare privind riscul prefesional
Discuție deschisă în Achiziţii publice

intrebare privind riscul prefesional

Va rog sa - mi spuneti daca pentru atribiuirea unui contract de lucrari se poate asigura riscul profesional.
Precizez ca societatile de asigurare incheie asigurari pentru riscul profesional persoaneler fizice autorizate care desfasoara activitati intelectuale.
Pentru fisa de date as dori actul normativ care impune obligativitatea existentei unei astfel de asigurari asigurari.
Acestea imi sunt necesare deoarece nedepunerea asigurarii riscului peofesional duce la descalificare.
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 10:01, 27 Februarie 2013
Conform Ord. ANRMAP 509/2011, autoritatea contractanta poate solicita dovezi privind asigurarea riscului profesional numai daca exista acte normative care reglementeaza o astfel de situatie. Intra-adevar, si eu stiu ca riscul profesional se solicita pentru prestarea anumitor servicii.

Puteti face o cerere de clarificare catre aut. contr. prin care sa solicitati numirea actelor normative in baza carora au cerut acest risc profesional (faceti ref. la Ord. ANRMAP 509/2011). Daca nu exista un act normativ care sa oblige op. economici la o asftel de asigurare de risc profesional, atunci AC trebuie sa elimine aceasta cerinta. Daca nu o fac, informati-i ca veti face contestatie la CNSC, situatie in care AC, daca vor sa nu aiba probleme, vor adopta masuri de remediere prin eliminarea acestei cerinte.

Pentru contractele de lucrari se pot solicita disponibilitati banesti din partea ofertantilor si nu asigurare de risc profesional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea riscului profesional  elena Dragomir elena Dragomir Are cineva un punct de vedere din partea la ANRMAP in ce priveste asigurarea riscul profesional. Este legal ca o autoritate sa aibe dreptul sa solicite la o ... (vezi toată discuția)
Experienta similara alexandru_grigoras alexandru_grigoras Buna ziua, Am urmatoarea situatie... Se da executarea unei lucrari compusa din: lucrari hidrotehnice, lucrari de constructii civile si lucrari de drumuri. ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator capacitate tehnica si/sau profesionala luandai luandai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la urmatorul caz: Intentionam sa participam la o licitatie, insa nu indeplinim una dintre ... (vezi toată discuția)