avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis bloc

Este obligatoriu ca in cazul construirii unui acoperis la bloc, toti locatarii sa plateasca cote egale(cel de la ultimul etaj la fel ca cel de la parter)? Podul care a reiesit in urma construirii acoperisului, si nu este deloc de neglijat, este ca o mansarda, este folosit in exclusivitate ce cel de la ultimul etaj. Materialele folosite nu au fost noi, au fost adunate de pe nu stiu unde(blani cu cuie in ele, capriorii unii erau si mucegaiti s.a.m.d.), dar factura a fost prezentata ca si cand materialelel au fost cumparate de la un depozit... Eu i-am achitat in procent de 70 %, stau la etj.I. Nu a vrut sa faca prin asociatie care se angaja ca ne plateste materialele. Trebuie sa-i mai dau diferenta?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:11, 27 Februarie 2013
Reparatiile pentru partile comune se platesc de catre toti proprietarii si se repartizeaza pe cota-parte indiviza pe care o are fiecare proprietar, nu se repartizeaza in functie de etaj.
Daca sunt proprietari care folosesc aceea mansarda se poate stabili o chirie lunara, iar banii rezultati din aceasta chirie sa ii folositi pentru intretinerea acoperisului sau la alte reparatii.
De acord cu reparatiile la acoperis, pe casa scarilor, etc. Este vorba despre un acoperis construit nou.Blocul era fara acoperis, construit inainte de 1989, iar la etajele superioare se infiltra apa prin acoperis in apartament. De asta s-a procedat la acoperire.Intrebarea era daca toti locatarii de pe aceeasi parte, platesc cota egala(etj. IV la fel cu parterul? sau platesc diferentiat?)
V-am raspuns, cheltuiala pentru reparatia acoperisului se repartizeaza pe cota-parte de proprietate, o garsoniera care are 30 mp situata la ultimul etaj va plati mai putin decat un apartament de 4 camere care are 100 mp si se afla la parter!!!
Si nu platesc doar cei dupa partea pe care se executa reparatia, platesc TOTI proprietarii.
Daca blocul era fara acoperis si nu aveti autorizatie de constructie, atunci mai bine aduceti aceea parte la starea initiala si refaceti hidroizolatia, mare atentie la amenzi.
Nu ne intelegem. Acoperisul a fost facut cu autorizatie, proiect s.a.m.d. A fost facut pe tronsonul unde de sus si pana jos sunt numai
apartamente cu 3 camere. Platim toti la fel, sau diferentiat? Despre reparatii, am inteles.
Doamna vi s-a raspuns foarte corect. Dvs. nu intelegeti, dar pentru ca ati amintit ca de sus pana jos sunt numai ap. cu 3 camere, probabil cu aceeasi suprafata utila (este important sa fie asa), atunci DA, toti proprietarii participa in mod egal la achitarea cheltuielii.
Daca podul construit a creeat un spatiu (cum spuneti), la fel, toti proprietarii aveti aceleasi drepturi de folosinta asupra spatiului respectiv. Sigur ca prop. de la ultimul etaj are un mic avantaj in sensul ca este cel mai apropiat de acest spatiu, dar aceasta nu inseamna ca poate sa foloseasca spatiul in exclusivitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis, fara asociatie si fara acces la spatiul mansardei Mihai RMS Mihai RMS Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific. Nu este ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)