avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intimat-parte responsabila civilmente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intimat-parte responsabila civilmente

In timpul unui proces penal ptr furt, pe langa inculpat si partea civila,a fost citata si firma angajatoare a inculpatului,ca parte responsabila civilmente.Procesul s-a terminat si inculpatul a facut recurs ,la care firma angajatoare este citata ca "intimat - parte responsabila civilmente".Ce inseamna asta ?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:06, 26 Februarie 2013
Partea responsabila civilmente este parte in procesul penal, chemata sa raspunda conform legii civile pentru pagubele provocate prin fapta invinuitului sau inculpatului.
Firma fiind angajatoarea inculpatului a fost chemata sa raspunda pentru pagubele pricinuite prin fapta acestuia.
In ceea ce priveste recursul inculpatului depinde ce motive a avut si evident ca partea responsabila civilmente a devenit intimata, adica recursul o vizeaza si pe aceasta, motivele avute in vedere de inculpat.
Inculpatul a facut recurs fiindca a primit o pedeapsa de 3 ani cu suspendare si are de platit c/v marfii furate si el spune ca este nevinovat. In hotararea primei instantei, in urma procesului ,partea resp civilm. nu a fost pomenita in niciun fel.
nu are nici o relevanta.
este chemata in proces fiind parte dar sa nu se sperie ca se va judeca doar ceea ce este atacat si nu ii afecteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte responsabila civilmente mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. In 2009 agajatul meu a produs un accident de circulatie din care au rezultat doua victime: una decedata si cealalta spitalizata (maxim 10 zile). ... (vezi toată discuția)
Ca vinovat al unui accident cum pot chema societatea de asigurari pentru plata daunelor? ana maria06 ana maria06 Buna seara , In luna august am avut accident cu masina in urma caruia sotul meu a fost declarat vinovat (neasigurarea schimbarii benzii de circulatie in ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala blue_c blue_c Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: -in cazul in care transportatorul (soferul) produce un accident soldat cu o victima, iar cauza ... (vezi toată discuția)