Va prezint urmatoare situatie.Dna.X are o fiica (unicul copil).Aceasta fiica este casatorita pentru a doua oara.Din prima casatorie are un fiu,deja major.Dna X doreste sa lase aparatmentul sau nepotului,nu fiicei.Pentru asta,doreste sa faca nepotului un act de donatie pt.apartamentul respectiv.In cazul decesului dnei X,poate fi atacata donatia de catre fiica?Dar (daca fiica moare,ipotetic vorbind)de catre al doilea sot al fiicei? Dna.X poate revoca oricand donatia,sau e ireversibila?Nepotul ar prefera un act de vanzare-cumparare,mai ales ca el va suporta toate taxele,dar dnaX a fost sfatuita sa faca donatie...Daca face donatie,exista clauze care sa impiedice atacarea acestui act sau desfacerea lui?
Orice act juridic civil teoretic poate fi atacat injustiţie de către orice persoana interesata, fiecare situaţie expusa de dvs ar trebui dezvoltata mai pe larg, pentru a primi un răspuns cât mai veridic.
Nu inteleg. Ce inseamna mai pe larg?Cred ca am expus suficient de clar lucrurile: o persoana vrea sa o mosteneasca nepotul (fiul fiicei), nu fiica.Intrucat nepotul va plati tot ce inseamna acte la notar,vrea un contract care sa fie ireversibil si inatacabil.Nimeni nu are chef sa cheltuiasca o mie de euro degeaba si sa fie tarat prin instante....Astept sfaturile dvs.