avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act donatie

Va prezint urmatoare situatie.Dna.X are o fiica (unicul copil).Aceasta fiica este casatorita pentru a doua oara.Din prima casatorie are un fiu,deja major.Dna X doreste sa lase aparatmentul sau nepotului,nu fiicei.Pentru asta,doreste sa faca nepotului un act de donatie pt.apartamentul respectiv.In cazul decesului dnei X,poate fi atacata donatia de catre fiica?Dar (daca fiica moare,ipotetic vorbind)de catre al doilea sot al fiicei? Dna.X poate revoca oricand donatia,sau e ireversibila?Nepotul ar prefera un act de vanzare-cumparare,mai ales ca el va suporta toate taxele,dar dnaX a fost sfatuita sa faca donatie...Daca face donatie,exista clauze care sa impiedice atacarea acestui act sau desfacerea lui?
Cel mai recent răspuns: Keyla , utilizator 18:49, 26 Februarie 2013
Orice act juridic civil teoretic poate fi atacat injustiţie de către orice persoana interesata, fiecare situaţie expusa de dvs ar trebui dezvoltata mai pe larg, pentru a primi un răspuns cât mai veridic.
Nu inteleg. Ce inseamna mai pe larg?Cred ca am expus suficient de clar lucrurile: o persoana vrea sa o mosteneasca nepotul (fiul fiicei), nu fiica.Intrucat nepotul va plati tot ce inseamna acte la notar,vrea un contract care sa fie ireversibil si inatacabil.Nimeni nu are chef sa cheltuiasca o mie de euro degeaba si sa fie tarat prin instante....Astept sfaturile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două moștenitoare, din care una are un copil, dorim ca un nepot să intre în posesia întregii moșteniri. ce act e recomandat să facem: donație sau contract de vânzare-cumpărare? galaoan galaoan Buna seara. Asi dori si eu o lamurire. Sunt 2 surori. Parintii sunt decedati, mama de 17 ani, tatal de 4 luni. Se dezbate mostenirea si se doreste ca dupa ... (vezi toată discuția)
Contarct casa copii (fiica si ginere) si nepot minor miriuc56 miriuc56 Buna ziua, Va rugam frumos sa ne sfatuiti cum am putea proceda pentru a putea face contarct de vanzare cumparare ficei si ginerului precum si nepotului(minor ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu uzufruct viager scurpin77 scurpin77 Buna ziua. Sunt recasatorita legal din 07.05.2007, iar in 14.06.2012 am incheiat la notar un contract de donatie prin care sotul imi lasa partea lui mie in ... (vezi toată discuția)