avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare C.I. M. pe perioada determinata in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare C.I. M. pe perioada determinata in concediu postnatal

Buna ziua,
Intrebarea mea este: cum e corect sa procedezi in cazul unei angajate aflate in concediu de maternitate postnatal (lehuzie), al carei contract individual de munca a fost incheiat pe perioada determinata de sase luni, perioada care se termina inainte de efectuarea celor 42 de zile concediu postnatal necesare pentru concediul de ingrijire copil si careia angajatorul nu vrea sa-i mai prelungeasca contractul?
Multumesc pentru raspunsuri sau sugestii de rezolvare :D
Cel mai recent răspuns: ilia2007 , utilizator 13:39, 18 Februarie 2009
Din pacate incetarea contractului va presupune si incetarea activitatii.La momentul expirarii contractului cu perioada determinata, nici una din parti nu are obligatii reciproce.Angajata ar trebui sa incheie un alt contract pe o perioada nedeterminata sau sa-si gaseasca un alt angajator.Daca intrerupe activitatea nu mai poate beneficia de ajutorul pentru cresterea copilului.Angajatorul nu are nici o obligatie, dar daca vrea,poate.
si eu sunt sau pot fi in aceasta situatie, chiar am scris si am cerut pareri pe forum, ........desi sunt fucntionar public.....dar oricum nu ramane "pe afara" intrucat isi va lua acea indemnizatie de maternitate de la casa de sanatate, dupa ce va depune acolo un dosar(eu am fost la casa de sanatate si asa mi s-a spus) care va cuprinde:copie legalizata sau original certificat medical, decizie incetare cim, etc.......apoi pt concediu crestere copil trebuie sa duca un alt dosar care va cuprinde, printre altele, 2 adeverinte:una cu veniturile nete de la firma iar alta cu veniturile nete de la casa de asigurari de sanatate(adica suma luata pentru postnatal).............asta in conditiile in care se implinesc 12 luni sau mai corect concediul de maternitate impreuna cu lunile lucrare dau 12 luni.Sper ca v-am lamurit si mai ales sa fie asa cum scris, caci eu asa am aflat de la angajatii casei de asigurari de sanatate..............desi de la ITM Directia Muncii (sau prestatii sociale nici eu nu stiu pe unde am mai fost) mi-au garantat ca nu imi inceteaza raportul de seviciu/cim atata timp cat e suspendat de drept(ca urmare a intrarii in pre/postnatal) si ca va opera incetarea abia dupa ce expira suspendarea............oricum ideea e ca, odata intrata in concediu de maternitate, beneficaza de ac. indedemnizatie cf. art.23 alin 2 din OUG 158/2005(motiv neimputabil este incetarea cim ca urmare a ajungerii lui la termen, deci decizia).Astept confirmari!
si apoi cum sa ma angajaez in alta parte daca eu sunt in post natal, de 42 zile, care sunt obligatorii de repaus, ma rog am obligatia de a nu incepe serviciul? nu ar fi corect, moral...........sa lucrez 9,10 luni, sa intru in prenatal...........si apoi in post natal sa-mi inceteze cim-ul si pt. 5 zile sa nu intru in cic...........eu asa vad lucrurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal, indemnizatie pentru ccc alexandra1234 alexandra1234 Buna ziua, am nevoie de un mare ajutor. sunt insarcinata in 16 saptamani si am auzit mai multe variante si nu stiu care este corecta. 1. daca intru in ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitatate (pre si post natal) si de ccc daca cim inceteaza cu 3 luni inainte de nastere? lucianasp lucianasp Buna ziua, Sunt insarcinata in aproape 3 luni acum cu gemeni. Daca ajung cu sarcina la termen, as naste undeva pe la finalul lunii octombrie, cel tarziu ... (vezi toată discuția)