avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Se poate intabula casa şi terenul ce ar trebui să mostenim cu declaratiile de acceptare a mostenirii făcut la notar sau cu certificat de calitate de moştenitor sau doar cu certificatul de moştenitor propriu zis
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:03, 27 Februarie 2013
cu certificatul de mostenitor propriu-zis. Declararia nu este un act translativ de proprietate si data in acdrul dezbaterii succesorale nu atesta decat ca ati acceptat mostenirea. Certificatul de calitate atesta doar numarul si calitatea mostenitorilor precum si cotele acestora din mostenire fara a se vorbi de masa succesorala. Prin suplimentarea certificatului de calitate se aduc bunuri la masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - obtinere certificat de (calitate de) mostenitor cmnop cmnop Buna ziua.Am o nelamurire;ce este certificatul de mostenitor si ce este certificatul de calitate de mostenitor?Cum se pot obtine acestea,mai exact pe baza ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de formalitatile ini sucesiuni astip astip Acum doua luni a murit tatal meu. Notarul imi cere sa duc acte doveditoare ale averii tatalui meu ca sa poata deschide masa succesorala iar banca la care stiam ... (vezi toată discuția)