avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte de asociatie

Un presedinte de asociatie poate sa ai PFA?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:54, 27 Februarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Presedintele asociatiei, ca cetatean, poate avea PFA in orice domeniu activeaza.

Daca intrebati din punct de vedere al functiei, atunci trebuie sa stiti ca presedintele asociatiei este o persoana aleasa de proprietari si, ca urmare, nu conteaza ce meserie, ce statut profesional are, poate fi director de banca sau somer....

Pentru functia aleasa, in cazul in care este indemnizata persoana, se intocmeste contract de mandat (un asimilat CIM-ului) pentru care se platesc aceleasi taxe si impozit ca si in cazul unui CIM, numai ca acest contract nu se declara prin Revisal la ITM si nici nu se plateste somaj.

In concluzie, presedintelui de asociatie ales de proprietari nu ii este impusa nicio dovada de statut profesional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cor presedinte asociatie ion damaschin ion damaschin Buna seara, Va rog i-mi puteti comunica ce cod COR are presedintele asociatiei de locatari? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Nomenclator meserii- presedinte asociatie merepere merepere Am cautat in nomenclatorul de meserii functia de \\\\"presedinte asociatie proprietari\\\\" , dar n-am gasit. in CIM cum trec? Contractul individual de ... (vezi toată discuția)
Cim presedinte de asociatie sarah1985 sarah1985 As dori sa mai intreb ceva. Este legal ca presedintele asociatiei de proprietar, despre care Legea 230/2007 zice ca poate fi remunerat in baza unui contract de ... (vezi toată discuția)