avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

buna ziua,
Incepand cu data de 01.03.2013 mi s-a desfacut CIM din motive neimputabile mie (compartimentul unde am lucrat isi restrange activitatea). As dori sa fac o cerere catre angajator pentru plata salariului/salariilor compensatorii. Ce ar trebui sa scriu in cerere? Firma activeaza in domeniul constructii avand codul CAEN 4120. Mai exista CCM pentru ramura constructii ca sa stiu la cate salarii compensatorii am dreptul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 28 Februarie 2013
Mai mult ca sigur angajatorul va refuza aceste salarii compensatorii .
@Dedu86

De unde stiti ca va refuza plata lor?

@elena_p2013

Cu ce articol v-a incetat c.i.m?
Puteti beneficia de salarii compensatorii doar in cazul in care concedierea s-a dispus pe motive care nu au legatura cu dvs ,si doar daca exista prevazuta acordarea acestora in CCM aplicabil , in c.i.m. sau in reg.intern al angajatorului.

Art.67 C.mun. : Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Codul muncii prevede posibilitatea acordarii si nu obligativitatea acordarii salariilor compensatorii ... In lipsa unor prevederi contrare , angajatorul nu are nicio astfel de obligatie.
CIM mi-a fost desfacut cu cu articolul 65 lit.1. Mentionez ca in C.I.M. nu scrie nimic de salarii compensatorii, iar despre regulamentul intern al firmei si CCM aplicabil nu inteleg cum as putea intra eu in posesia lor pentru a vedea daca scrie despre salariu compensator ca sigur nu mi le-ar pune la dispozitie.
Cereti in scris angajatorului CCM si RI spre consultare, in caz de refuz sesizati ITM-ul.
O varianta de consultare a CCM este si solicitarea acestuia adresata sindicatului/reprezentantilor salariatilor...

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru motive ce nu tin de persoana salariatului tituspop2006 tituspop2006 Buna ziua, Astept preavizul pentru desfacerea CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului. Ma intereseaza daca patronul are obligatia achitarii de ... (vezi toată discuția)
Concediere ArthurArad ArthurArad Buna seara. angajatorul meu m-a anuntat azi ca imi va desface contractul de munca.motivele lui sunt aiureli,faza e ca ne-am inteles ca sa desfaca pe parte ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza ccm si regulament intern gabrielle_24 gabrielle_24 Buna seara, Mai multi angajati au solicitat angajatoruluo sa ne arate ccm ul si regulamentul intern al firmei ( acestea exista), dar angajatorul refuza. ... (vezi toată discuția)