Buna seara.
angajatorul meu m-a anuntat azi ca imi va desface contractul de munca.motivele lui sunt aiureli,faza e ca ne-am inteles ca sa desfaca pe parte amiabila.am dreptul la salarii compensatorii?
multumesc
La salarii compensatorii aveti dreptul daca se restructureaza postul dvs. (concediere ce nu tine de salariat) , ci nu daca incetarea CIM se face prin acordul partilor!
@ArthurArad
Veti beneficia de astfel de salarii daca exista prevederi in acest sens in CCM la nivel de unitate, in CIM al dvs.
De obicei astfel de salarii se acorda in cazul concedierii salariatului pentru motive neimputabile lui.
Nu scrie in niciun act mormativ ca obligativitatea acordarii salariilor compensatorii se poate face numai in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
Art.67 C.mun. prevede posibilitatea acordarii si nu obligativitatea acordarii.
Asadar, salariile compensatorii se pot acorda numai daca sunt prevazute in c.i.m.,in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
De asemenea, in baza principiului libertatii contractuale partile pot decide acordarea de salarii compensatorii si in alte situatii de incetare a c.i.m.