avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara.
angajatorul meu m-a anuntat azi ca imi va desface contractul de munca.motivele lui sunt aiureli,faza e ca ne-am inteles ca sa desfaca pe parte amiabila.am dreptul la salarii compensatorii?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 2 Septembrie 2014
La salarii compensatorii aveti dreptul daca se restructureaza postul dvs. (concediere ce nu tine de salariat) , ci nu daca incetarea CIM se face prin acordul partilor!
@ArthurArad
Veti beneficia de astfel de salarii daca exista prevederi in acest sens in CCM la nivel de unitate, in CIM al dvs.
De obicei astfel de salarii se acorda in cazul concedierii salariatului pentru motive neimputabile lui.
ok,merci
inca nu am vazut nici o hartie,nu am semnat nici o hartie.ce pot sa fac?
Nu scrie in niciun act mormativ ca obligativitatea acordarii salariilor compensatorii se poate face numai in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

Art.67 C.mun. prevede posibilitatea acordarii si nu obligativitatea acordarii.

Asadar, salariile compensatorii se pot acorda numai daca sunt prevazute in c.i.m.,in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

De asemenea, in baza principiului libertatii contractuale partile pot decide acordarea de salarii compensatorii si in alte situatii de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu elena_p2013 elena_p2013 buna ziua, Incepand cu data de 01.03.2013 mi s-a desfacut CIM din motive neimputabile mie (compartimentul unde am lucrat isi restrange activitatea). As dori ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru motive ce nu tin de persoana salariatului tituspop2006 tituspop2006 Buna ziua, Astept preavizul pentru desfacerea CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului. Ma intereseaza daca patronul are obligatia achitarii de ... (vezi toată discuția)