buna ziua
la un salariu minim pe economie (cat a fost inainte de 700 lei ) in luna oct 2012 am avut 15 zile lucratoare si 8 zile de CO si am luat 530 lei , in nov, in nov 2012 pt 21 zile lucratoare am luat 510 lei , in schimb pt luna ianuare 2013 cand am avut 7 zile CO (restul zilelor de CO din anul 2012) si 14 zile lucratoare , in total 21 zile am luat doar 480 lei
cum se calculeaza salariul fiind o asemenea diferenta ?
tin sa precizez ca nu am luat nici o prima sau alti bani in plus pt CO
va multumesc
zilele libere in sarbatorile legale , nu sunt considerate concediu....cred ca ai uitat de ele !
in luna decembrie nu aveai de unde scoate 21 de zile lucratoare , in luna ianuarie la fel....mai citeste calendarul !
Dvs. ar fi trebuit sa primiti acelasi salariu (530 lei) indiferent de numarul de zile lucratoare din luna, cu exceptia cazului cand ati fi avut zile de concediu fara plata sau absente nemotivate.
In plus, potrivit prevederilor art. 150 Codul muncii:
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Luati legatura cu angajatorul sa va explice de ce v-a calculat asa.
nu contrazic pe nimeni , dar in decembrie au fost zile mai putin lucrate si a mai avut si concediu ! si la noi la firma a fost o eroare si in luna feruarie a trebuit sa returnez suma de bani in plus ce o lausem in ianuarie pentru luna decembrie ! deduc ca domnul este suparat ca pe ianuarie a luat mai multi bani ! zilele de concediu , sunt mai bine platite decat zilele muncite ???
nu am scris nicaieri ca este vorba de luna decembrie 2012 , eu ma refer la lunile octombrie si noiembrie 2012 si la luna ianuarie 2013 , daca ma uit bine in calendar sunt 21 zile lucratoare (am scos din calcul zilele de 1 si 2 ianuarie )...nu ma refer la luna decembrie, la luna aceasta nu sunt probleme
si la mine tot luna aceasta au fost probleme , adica in ianuarie am luat niste bani in plus alocati lunii decembrie , asa ca acel plus de bani incasati in ianuarie , a trebuit sa-i returnez in luna ferbruarie....in luna octombrie , dupa calculul tau au fost 23 de zile lucratoare , iar in noiembrie 21...imi aduc aminte de un liber, ceva de 1 decembrei, acordat ultima luna din noiembrei . de asta am intrebat mai sus , concediul este mai bine platit decat zilele lucrate ?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu de odihna
marin18
Buna ziua,
La firma la care sunt angajat, s-a stabilit ca fiecare angajat sa-si ia concediul de odihna intr-o anume perioada. In perioada respectiva, eu vin ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
Mirelaqqq
Buna ziua,
M-am angajat la o firma in data de 06.02.2015 si pe data de 06.03.2016 termin activitatea, se inceteaza contractul de munca.
In decursul acestei ... (vezi toată discuția)